• onze waardering

De stille vriend - Charlie Gallagher RECENSIE

Recensie: De stille vriend - Charlie Gallagher

Terwijl Danny Evans rouwt om zijn dochter Callie die in coma ligt na een zelfmoordpoging en hij en zijn vrouw Sharon steeds verder uit elkaar lijken te groeien wordt Danny plots aangesproken door een onbekende. Deze man beweert meer te weten rond de gebeurtenissen met Callie en beweert dat het geen zelfmoordpoging was. Iemand lijkt verantwoordelijk te zijn voor deze daad en volgens hem is er kwaad opzet in het spel. Danny krijgt een kans om zijn dochter te wreken en andere jonge meisjes te beschermen voor dit monster. Met de hulp van zijn nieuwe vriend zal alles wel goed komen, toch?

De stille vriend is het eerste boek in de reeks met Rechercheur Joel Norris in de hoofdrol. Schrijver Charlie Gallagher werkt al jaren bij de politie in Engeland en gebruikt de ervaringen en vooral kennis uit zijn carrière duidelijk in zijn thriller.

Het verhaal begint met de zelfmoordpoging van Callie Evans en haar vader Danny Evans die zijn verdriet probeert weg te drinken op zijn vaste stek. Hij zit in zak en as tot hij aangesproken wordt door een onbekende die hem een kans wil geven om zijn verdriet een plek te geven en vooral degene onder ogen te komen die zijn dochter tot het uiterste dreef.

Dit alles is het begin van een bloedstollend kat- en muisspel tussen slachtoffers en daders waarin niemand echt onschuldig lijkt te zijn. Als lezer ga je hier zonder het te beseffen volledig in op en probeer je net zoals inspecteur Charlie Gallagher de puzzel op te lossen.

De stille vriend heeft vrij veel verschillende personages die een korte of langere rol spelen in het verhaal, maar het lukte Charlie Gallagher behoorlijk goed om alles overzichtelijk te houden en een mooie verhaallijn te creëren voor de lezer. Hij legt in zijn boek ook telkens weer terug de focus op de hoofdrolspelers en creëert op die manier een mooi samenhangend verhaal.

Hoewel het voor schrijver Charlie Gallagher het eerste boek is met rechercheur Joel Norris in de hoofdrol merk je als lezer dat hij dankzij zijn job als politieman en de jarenlange ervaring, enorm accuraat te werk gaat als het over misdaad bedrijven gaat. Alles klopt, de nodige details zijn aanwezig en de agenten in het boek zijn stuk voor stuk geloofwaardige personages die correct te werk gaan in het onderzoek naar de moorden. In mijn ogen maakt het hem dan ook een uiterst geschikte auteur voor misdaad thrillers met een rechercheur in de hoofdrol. Ik ben heel erg benieuwd naar het volgende boek in de reeks!

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. De hoofdpersonages spreken aan, de misdaden zijn complex en origineel en de verhaallijn is sterk. Wat mij betreft is dit een goede combinatie die voor een mooi eerste boek in een reeks heeft gezorgd. De stille vriend maakt mij nieuwsgierig naar het volgende deel in de reeks en ik ben benieuwd naar wat Charlie Gallagher nog allemaal voor ons in petto heeft.

Recensie: De stille vriend - Charlie Gallagher

De stille vriend

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Danny en Sharon Evans zijn wanhopig op zoek naar antwoorden nadat hun dochter een zelfmoordpoging heeft gedaan. Ze was toch gelukkig? Waarom zou ze een einde aan haar leven willen maken? Omdat hun dochter nog altijd in coma ligt, blijven al hun vragen onbeantwoord.

    Dan wordt Danny benaderd door iemand die beweert een schuldige aan te kunnen wijzen. Hij staat in tweestrijd, want Sharon heeft twijfels. Moet hij dit serieus nemen of neemt iemand hem in de maling? Danny heeft echter geen idee dat hij onderdeel is van een gruwelijk spel. Een spel dat niet alleen levens verandert, maar ook beëindigt…

    Wanneer rechercheur Joel Norris binnen een paar dagen twee moordonderzoeken op zijn bureau aantreft, wordt hem al snel duidelijk dat ze verband met elkaar houden. Hoever wil hij gaan om de puzzel op te lossen?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Anders

  • Schrijf een boek: tips van Gillian King

  • Dit is 'The Dark Crystal: Age of Resistance' trailer

Zoek in artikelen