• onze waardering

It Starts With Us - Colleen Hoover RECENSIE

Recensie: It Starts With Us - Colleen Hoover

It starts with us gaat verder waar It ends with us eindigde. Midden op een kruising waar Lily en Atlas elkaar na anderhalf jaar eindelijk weer tegenkomen. Emerson is inmiddels 11 maanden oud, Ryle en Lily zijn gescheiden en de ouderschapsregelingen lijken in orde. De wereld van Lily wordt echter volledig op z'n kop gezet door deze wederontmoeting. De stem van Atlas voelt Lily nog steeds in heel haar lichaam. Waarom heeft hij nog steeds zo veel invloed op haar? Wat moet ze doen met dit gevoel.

In It ends with us lees je het verhaal van Lily en Ryle, wat lijkt als een perfecte, heerlijke relatie, blijkt een relatie te zijn met een nare kanttekening. Als Ryle boos is kan hij zichzelf namelijk niet meer onder controle houden en uit hij zijn woede op Lily. Colleen Hoover weet je mee te nemen in de liefde die Lily voelt voor Ryle en weet je te shockeren op de momenten dat deze geweldige man zijn woede loslaat op haar. Je leest het boek in één ruk uit, omdat je zeker wil weten dat het goed afloopt met Lily en dat Ryle zijn handen thuis weet te houden. Het boek had een doel, een verhaal over huiselijk geweld vertellen.

It starts with us mist het doel en mist spanning. Colleen Hoover schreef zelf al dat het nooit haar bedoeling was om een vervolg te schrijven, maar na alle aanvragen van fans was ze er toch aan begonnen. Ze wilde een goede afloop schrijven met geluksmomenten voor Lily en Atlas. Deze zijn er, zo veel dat het enigszins gaat vervelen. 

Colleen Hoover is een goede schrijver, laten we dat voorop stellen. De geluksmomenten zijn goed beschreven, je voelt je gelukkig tijdens het lezen. Bij het enige moment dat Ryle nog voor opschudding zorgt voel je de angst van zowel Lily als Atlas. Je kunt echter makkelijk het boek aan de kant leggen omdat je al snel weet dat het toch alleen maar goed zal gaan. Er zijn geen onverwachte wendingen, geen opgebouwde spanning. Gewoon een koppel dat gelukkig is en gelukkig blijft. 

Wanneer je dit boek gaat lezen raad ik je aan om eerst It ends with us te lezen. Zonder deze voorloper is dit boek saai. Wanneer je It ends with us hebt gelezen hunker je ergens nog naar een goede afloop voor Lily en It starts with us zal je deze afloop geven. 

Een voorspelbaar feelgood boek. Colleen Hoover schrijft weer prachtig en beschrijft een connectie om jaloers op te worden. Een mooi boek om te lezen wanneer je zin hebt in een zorgeloos verhaal, zonder al te veel spanning. 

Recensie: It Starts With Us - Colleen Hoover

It Starts With Us

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Voor het verhaal van 'It ends with us' begon het allemaal met Atlas, de eerste liefde van Lily waarvan ze dacht dat ze hem nooit meer zou zien, maar die toen plotseling weer voor haar stond.  It starts with us is het verhaal van Atlas. 

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit top-5: mei

  • Lichaamstaal van de liefde

  • Recensie: Solo

Zoek in artikelen