• onze waardering

Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij - Jenny Colgan RECENSIE

Recensie: Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij - Jenny Colgan

Wanneer Marisa Rossi op Mount Polbearne aankomt, heeft ze geen oog voor de prachtige omgeving waar ze door is omringd. Sinds haar geliefde grootvader is overleden is ze zichzelf niet meer en heeft ze een angststoornis ontwikkeld. Zelfs haar grote passie, het koken van heerlijke Italiaanse gerechten, is haar nu te veel. Ze houdt zich schuil in haar vakantiehuisje, maar moet van haar therapeut haar horizon gaan verbreden. Dit wordt echter bemoeilijkt door haar aantrekkelijke, maar luidruchtige buurman die als pianoleraar werkt. Toch weet ze vriendschappen te sluiten. Zoals met Polly, die voor haar bakkerij aan het strand dringend nieuwe plannen moet maken en wel wat dolce vita kan gebruiken... 

Jenny Colgan brak door met de feelgoodserie Café Zon & Zee en heeft met de eerdere drie delen uit De kleine bakkerij aan het strand-serie de harten van de lezers weten te veroveren. Samen met haar gezin woont ze op de regenachtigste plek ter wereld, ten noorden van Edinburgh. 

In Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij, deel vier uit de bekende serie, maken we kennis met de nieuwste bewoner van het eiland Mount Polbearne, een eiland dat we al goed kennen door de verhalen over Polly. Dit keer is het de beurt aan Marisa, die tot zichzelf hoopt te komen in een nieuwe omgeving. Een lieve vrouw die haar angststoornis graag wil overwinnen. Het verhaal draait om Marisa, maar gelukkig komen ook de oude vertrouwde personages uit de eerdere delen terug. En dat voelt goed, want wat is het eiland zonder Polly, Huckle en natuurlijk papegaaiduiker Neil? En laten we ook de rest van de inwoners niet vergeten! Daarnaast leer je als lezer ook de Russische buurman goed kennen. De man die met zijn gebrekkige Engels — en de daarbij horende gebrekkige schrijfstijl van Colgan —nogal onhandig, maar aandoenlijk overkomt.  

De heerlijke schrijfstijl van Jenny Colgan zien we ook in Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij weer terug en ook de humor die ze er steeds weer in weet te brengen ontbreekt in dit deel niet. Toch weet Colgan ook diepere gevoelens en problemen te omschrijven, waardoor het verhaal meer diepgang krijgt. De angststoornis van Marisa, onverwerkte rouw, slechte familiebanden... Colgan schuwt lastigere thema's zeker niet.  En wat dacht je van de omschrijvingen van de heerlijke baksels en ander (Italiaaans) eten die in het boek voorkomen? Colgan weet op deze manier als geen ander om de fijne sfeer van het eiland over te brengen op de lezer. 

De plot is weer op een mooie manier opgebouwd en uiteraard krijgt iedereen zijn 'happy ever after'-moment. Zoals gewend zijn de hoofdstukken kort, waardoor je als lezer op een lekker tempo door het verhaal heen gaat. Voordat je het weet heb je Marisa in je hart gesloten en voel je je weer helemaal thuis op het eiland! 

Ondanks dat Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij een heel ander deel is dan de vorige drie delen, is Jenny Colgan er zeker weer in geslaagd om een heerlijk feelgoodverhaal neer te zetten. Voor even ben je weer terug op Mount Polbearne en haar inwoners.  

Recensie: Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij - Jenny Colgan

De kleine bakkerij aan het strand 4 - Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij van Jenny Colgan arriveert Marissa Rossi op het prachtige eiland Mount Polbearne, maar ze merkt van de mooie omgeving nauwelijks iets op. Sinds de dood van haar geliefde grootvader is ze zichzelf niet meer en heeft ze een angststoornis ontwikkeld. Zelfs het koken van heerlijke Italiaanse gerechten, anders haar passie, is haar nu te veel. Marissa verschuilt zich in haar vakantiehuis, totdat ze van haar therapeut haar horizon moet gaan verbreden. Die plannen worden echter behoorlijk bemoeilijkt door Marissa’s nieuwe buurman, een aantrekkelijke, maar luidruchtige Russische pianoleraar. Ze wordt gek van zijn gecomponeer dat tot diep in de nacht doorgaat. Toch lukt het Marissa om vrienden te maken. Zoals bijvoorbeeld Polly, die voor haar bakkerij aan het strand dringend nieuwe plannen moet maken. De zaak heeft behoefte aan sprankelende ideeën, aan meer sjeu, meer... dolce vita?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Het wolfgetal

  • De extase van Floor

  • De bloemetjes, de bijtjes & andere geheimen

Zoek in artikelen