• onze waardering

Het vervloekte dorp - Sandra J. Paul RECENSIE

Recensie: Het vervloekte dorp - Sandra J. Paul

Vanaf pagina één van Het vervloekte dorp zit je midden in het verhaal over een legende van de jongen van Kraaidorp. Het hele dorp, is door magie terecht gekomen in 1621 en de enige die weet wat er gebeurt is, is Quinten. Hij wil er zo snel mogelijk achter komen hoe ze terug kunnen komen naar de huidige tijd, maar niemand gelooft hem en iedereen mijdt hem in het dorp omdat ze denken dat hij gek geworden is.

Zijn vader is ernstig ziek en Quinten moet de vloek zo snel mogelijk opheffen om hem te kunnen redden. Gelukkig vind hij een brief van zijn overleden moeder in het huis die hem op weg kan helpen. Het vervloekte dorp houdt je in zijn greep doordat er steeds weer wat nieuws gebeurt, waardoor het spannend blijft en je helemaal in het verhaal zit.

Quinten heeft magie van zijn moeder geërfd en heeft in 2021 al aanvaringen gehad met de slechte hekst Colette. Zij was betrokken bij het uitspreken van de vloek en Quinten hoopt dat zij de oplossing zal zijn. Colette is ook in 1621 terechtgekomen, maar als 12 jarig onschuldig meisje. Wat betekent dit precies en hoe komt hij erachter wat haar rol in dit geheel is?

Soms gaat het verhaal wat snel en zou je zeker in het begin van Het vervloekte dorp wat meer achtergrond willen hebben van 2021. Je krijgt her en der wat achtergrond, maar dat is eigenlijk niet genoeg. Door net wat meer informatie zou je net iets beter begrijpen waarom de vloek is uitgesproken en wat het allemaal betekent.

De goede vormgeving door middel van de foto 's bij elk hoofdstuk zorgen ervoor dat je helemaal opgaat in Het vervloekte dorp. Het heeft een fijn lettertype waardoor je snel doorleest en is het zeker als jeugdthriller ook geschikt voor mensen die niet zo van lezen houden.

Het vervloekte dorp van Sandra J. Paul is een absolute aanrader, het is spannend, leest lekker door en naarmate het verhaal vordert neemt het een verassende en onvoorspelbare wending. Komen de inwoners van Kraaidorp ooit terug naar 2021 of is het beter voor Quinten om in 1621 te blijven en niet de nieuwe beschermer van Kraaidorp te worden?

Recensie: Het vervloekte dorp - Sandra J. Paul

Kraaidorpreeks - Het vervloekte dorp

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Kraaidorp, het jaar 1621. Een rustig gelegen dorp in de velden, in de schaduw van een grote heuvel. Met hutten en enkele stenen huizen, met een aantal inwoners die hard werken om hun heer en meester tevreden te houden. Maar dat zou helemaal niet zo mogen zijn. Een vloek heeft Kraaidorp van het jaar 2021 vierhonderd jaar terug in de tijd gestuurd, en de inwoners zijn gedoemd om hier voor altijd te blijven. Terugkeren naar hun eigen tijd zal niet lukken. Deze vreselijke vloek kan immers niet verbroken worden. Of wel?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Christina Yang komt niet meer terug in Greys Anatomy

  • Gelukkig gestoord

  • Boer Boris, hoe gaan we erheen? - Ted van Lieshout & Philip Hopman

Zoek in artikelen