• onze waardering

Het perfecte plaatje - Lauren Weisberger RECENSIE

Recensie: Het perfecte plaatje - Lauren Weisberger 

Peyton zit nietsvermoedend in haar workout in een sportschool wanneer ze op de televisie ziet dat haar man opgepakt wordt. Hij wordt verdacht van het betalen voor een plekje op de universiteit voor zijn dochter. Deze actie heeft vele gevolgen. Dit zorgt ervoor dat de relatie tussen Peyton en haar man onder hoge spanning staat. Dit wordt nog eens versterkt door het feit dat zij een bekende presentatrice is van een nieuwszender. Als ze vanwege de arrestatie op haar man ook nog eens met verlof gestuurd wordt, is de ellende compleet. Zullen ze als gezin uit deze situatie komen? En welke gevolgen heeft dit voor de rest van de familie van Peyton.  

Lauren Weisberger heeft met Het perfecte plaatje een vervolg geschreven op De duivel draagt Prada. Dit verhaal past in dezelfde categorie. Ook hier staat een presentatrice centraal. Het is geen ingewikkeld verhaal, waardoor het voor iedereen te lezen is. Het perfecte plaatje laat het verhaal elk hoofdstuk vanaf een andere personage beginnen. In het begin levert dit wat verwarring op. Je moet bij elk hoofdstuk nadenken wie de ik persoon zal zijn. Pas op het moment dat je een naam leest, ben je weer op het juiste pad gebracht. Het verhaal wordt hierdoor echter wel van alle kanten bekeken en iedere personage draagt zijn eigen verhaal bij. Iedereen heeft namelijk een ander doel en is op een andere manier benadeeld.  

Het perfecte plaatje is een luchtig verhaal, waarin de toelating tot de universiteiten centraal staat. Dit kennen wij in Nederland niet zoals zij dit kennen. De emotie die in het verhaal gelegd is, wordt minder goed beleefd omdat er weinig herkenning is. Het doet geen afbreuk aan het leesplezier, maar je kunt je hierdoor minder inleven in de hoofdpersoon. 

De schrijfstijl van Lauren Weisberger is erg prettig. Er staan geen moeilijke woorden in en de opbouw van zinnen en hoofdstukken zijn logisch gedaan. Je begrijpt het verhaal daardoor goed en wordt nieuwsgierig gemaakt naar het einde.  

Lauren Weisberger heeft met Het perfecte plaatje een leuk vervolg geschreven op De duivel draagt Prada. De personages worden op een goede manier neergezet, hierdoor krijgt iedereen een body en heb je een duidelijk beeld. Elk kant van het verhaal wordt belicht, waardoor je geen vraagtekens hebt over hoe dit overkomt op anderen. Het verhaal heeft een open einde waardoor het te hopen is dat er een vervolg op komt. 

Recensie: Het perfecte plaatje - Lauren Weisberger 

Het perfecte plaatje

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Peyton is zo’n vrouw die alles heeft: een vaste plek als presentator in een populaire tv-show, glanzende blonde lokken en een perfecte, botox-gladde huid, een liefhebbende man en een slimme dochter die kans maakt om naar de prestigieuze Princeton University te mogen.

    Skye, Peytons zus, is een thuisblijfmoeder in een chique buitenwijk van New York. Ze heeft diploma’s van alle juiste scholen en heeft het helikopterouderschap zo’n beetje uitgevonden. Maar heimelijk zoekt ze iets anders, iets wat écht is.

    Max, Peytons slimme en eigenzinnige dochter van zeventien, is klaar om haar dure privéschool gedag te zeggen en haar dromen in de filmbusiness na te jagen. Ze wacht al jaren op deze kans om op eigen benen te staan.

    Eén klein leugentje. Meer is er niet nodig om de illusie van perfectie te doen barsten en wrok aan de oppervlakte te brengen. Ineens lijkt het gras niet meer zo groen. En de drie vrouwen worden geconfronteerd met de vraag: zijn ze in staat te leven met de waarheid?

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • De Zonnevangers 1: Het Geheime Verbond - Ida Tufte Michelsen

  • Minnares

  • Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding - Matthew Perry

Zoek in artikelen