• onze waardering

Ik eet zo graag 2 - Pascale Naessens RECENSIE

Recensie: Ik eet zo graag 2 - Pascale Naessens 

Al meer dan 10 jaar kennen we voormalig model Pascale Naessens als dé kookboekenschrijfster van België. Pascale schrijft voornamelijk recepten die koolhydraatarm zijn, maar sinds 2020 heeft zij ook enkele kookboeken geschreven met voornamelijk ketogene recepten. Die kenmerken zich door nóg minder koolhydraten en wat meer vetten. Zoals Pascale ook zegt, keto kan behoorlijk extreem zijn en je moet zelf beslissen of dat bij jouw levensstijl past. Gelukkig is Pascale niet helemaal overgestapt op keto, want ná Ketokuur 2 volgden er al weer twee boeken met de titel Ik eet zo graag 1 & 2. Daarin vinden we wel ketorecepten, maar ook de koolhydraatarme recepten die we al van Pascale Naessens gewend zijn.

Het voorwoord in Ik eet zo graag 2 wordt deze keer geschreven door Paul Jambers, de echtgenoot van Pascale en in Nederland vooral bekend van het programma Jambers, waarin hij op zoek gaat naar bijzondere mensen. Hij maakte sfeerfoto's achter de schermen die ook in het boek terug komen. De foodfotografie wordt verzorgd door de vaste fotografe van Pascale, Roos Mestdagh.

In sowieso de meeste boeken van Pascale Naessens komt een paragraaf terug over de verklaring waarom we koolhydraat arm moeten eten. In Ik eet zo graag 2 wordt een nieuwe studie aangehaald waaruit blijkt dat minder (snelle) koolhydraten en meer vetten, zowel verzadigd als onverzadigd, juist goed voor je zijn. Zelfs voor mensen met hart- en vaatziekten. Was (verzadigd) vet vroeger niet juist de grote boosdoener?

Zoals in alle boeken van Pascale Naessens zien de gerechten er in Ik eet zo graag 2 ook weer fantastisch uit. Wat dat betreft kloppen de foto's altijd, maar helaas wijken de foto's toch ook behoorlijk af van de werkelijkheid. Zo maakte ik gebakken kip in een pittige saus van boerenkool en groene curry. Op de eerste plaats moet gezegd dat het heerlijk was. Een prima combinatie van spinazie, curry, kip en kokos. De foto in het boek toont echter de boerenkoolsaus met daarbovenop heerlijk krokant gebakken kip. De kip moest toch dóór de spinazie? Tja, van de andere kant snap ik de foto ook weer wel. Het is een detail.

Naast de spinaziecurry bakte ik dessertkoekjes van amandelschaafsel, ei en honing. Die waren prima en ze gingen helemaal op bij het dessert. Zelf vond ik ze niet bijzonder en zelfs wat taai, maar ik hoorde verder niemand klagen.

Of ik zelf met minder koolhydraten zou uitkomen weet ik niet. Bij de meeste recepten heb ik nog steeds vaak het idee van 'O ja, en dan wat rijst of aardappeltjes erbij anders heb ik, denk ik, niet gegeten. Dat is nu net niet de bedoeling van keto en low-carb.

Ik eet zo graag 2 is wederom een prima toevoeging aan de al uitgebreide hoeveelheid kookboeken van Pascale Naessens met veel nieuwe koolhydraat-arme recepten.

Recensie: Ik eet zo graag 2 - Pascale Naessens 

Ik eet zo graag 2

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een jaar lang werkt Pascale aan het creëren, testen en bijsturen van haar recepten, waarbij lekker, eenvoudig, verrassend en gezond de uitgangspunten zijn. En zoals we inmiddels weten, is zich omringen met schoonheid ook belangrijk voor Pascale. Dan zien we vooral de creatieve keramiste en styliste naar boven komen. 'Schoonheid vergt geen dure spullen, maar wel een creatieve en open geest.' Dat allemaal weerspiegelt zich in haar boeken en inspireert de lezer om zelf thuis aan de slag te gaan, zowel met haar recepten als met haar tafelaankleding.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Ik zie je - Yrsa Sigurðardóttir

  • 10 acteurs die auditie deden voor een andere rol dan waarin ze zijn gecast

  • Recensie: Pixels

Zoek in artikelen