• onze waardering

Bliksemkind - Hans Hagen RECENSIE

Recensie: Bliksemkind - Hans Hagen

Een wonder! Yoko wordt tijdens noodweer geraakt door de bliksem. Als ze bijkomt heeft ze een steen in haar hand, een steen waarmee ze mensen kan genezen. Oma's rugpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon, en het been van de buurvrouw geneest eindelijk.

Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje. Zieke mensen stromen toe, en het geld stroomt binnen. Niet alleen Yoko's familie, maar het hele dorp profiteert mee van de wonderen die Yoko verricht.
Yoko raakt uitgeput van de lange dagen en van alle narigheid die ze ziet. Ze wil weer spelen met haar beste vriendin en terug naar school. Ze zou de steen het liefst weg willen smijten, maar er staan elke dag rijen wanhopige mensen voor de deur... 

In Bliksemkind van Hans Hagen word je meegenomen in het bijzondere verhaal van Yoko. Elke bladzijde wordt ondersteund door prachtige illustraties van Martijn van der Linden. Deze zijn zeer passend in het verhaal en komen dan ook perfect tot zijn recht. Ze zorgen voor de magische sfeer wat vastgehouden wordt in het hele verhaal.  

Als je eenmaal aan Bliksemkind bent begonnen, lees je het in een keer uit. Hans Hagen heeft iets heel bijzonders neergezet. Elk hoofdstuk wordt vanuit een andere persoon verteld. Zo komen Yoko en Yoko's familie aan bod, maar ook onder andere de bliksem, de vulkaan of de magische steen. Allemaal hebben ze hun eigen mening over de bijzondere gebeurtenissen in dit magische verhaal. 
De verschillende perspectieven zijn ontzettend geschikt om bij kinderen in te zetten en zich daarin te kunnen verplaatsen. 

De manier hoe Bliksemkind geschreven is ook speciaal: poëtisch, met korte zinnen en veel witruimte. Dat leest erg fijn. Met name voor jonge lezers is dit helpend bij het beginnende lezen! 

Kortom, lees Bliksemkind. In het begin lijkt het misschien een wat zweverig verhaal, maar als je eenmaal de eerste hoofdstukken door bent gegaan, wil je graag weten hoe het verder gaat met Yoko en de magische steen. Het is zeer geschikt voor kinderen, zeker omdat er kan teruggekeken worden op de losse hoofdstukken.  

Recensie: Bliksemkind - Hans Hagen

Bliksemkind

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een wonder! Yoko wordt tijdens noodweer geraakt door de bliksem. Als ze bijkomt heeft ze een steen in haar hand, een steen waarmee ze mensen kan genezen. Oma’s rugpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon, en het been van de buurvrouw geneest eindelijk.
    Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje. Zieke mensen stromen toe, en het geld stroomt binnen. Niet alleen Yoko’s familie, maar het hele dorp profiteert mee van de wonderen die Yoko verricht.
    Yoko raakt uitgeput van de lange dagen en van alle narigheid die ze ziet. Ze wil weer spelen met haar beste vriendin en terug naar school. Ze zou de steen het liefst weg willen smijten, maar er staan elke dag rijen wanhopige mensen voor de deur...
    Niet alleen Yoko komt aan het woord. De bliksem, de steen, en een badkuip bijvoorbeeld hebben ook een stem in dit verhaal. Ze zorgen voor lucht en verrassende wendingen.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Diva’s in Las Vegas

  • Fallout tv-serie in de maak

  • Recensie: Grâce à Dieu

Zoek in artikelen