• onze waardering

Deze winter - Alice Oseman RECENSIE

Recensie: Deze winter - Alice Oseman

Fans van de Heartstopper-serie zijn met de feestdagen op hun wenken bediend met dit leuke boek van Alice Oseman, Deze winter. Het boek(je) gaat over Charlie (die we goed kennen van de graphic novels) en zijn oudere zus, Tori, en jongere broertje Oliver. De familie heeft het niet makkelijk gehad, met name vanwege de gezondheidsproblemen van Charlie. Ze proberen de kerstdagen met zo min mogelijk kleerscheuren door te komen, maar voor sommige zijn de feestdagen juist een hele moeilijke tijd. 

Deze winter is in drie delen opgedeeld. Eerst volgen we Charlie. We komen meer te weten over de zware tijd die hij achter de rug heeft en welke tol dit heeft geëist voor hemzelf en de relaties die hij heeft met andere. Daarna gaan we verder met zijn oudere zus Tori, die een kijkje geeft in het perspectief van familieleden die te maken hebben met iemand met een mentale gezondheid. Als laatste is Oliver Spring aan de beurt, die vooral Mario Kart wil spelen met zijn broer en zus en graag heeft dat iedereen bij elkaar is. 

Het is het leukste om Deze winter te lezen na de vier graphic novels van de serie, het gaat namelijk door op de thema's en relaties die daarin ontstaan. Deze winter speelt zich af in de kerstvakantie van het vierde en laatste deel van Heartstopper. De schrijfstijl is heel makkelijk om te volgen. Er zitten wel tekeningen in dit boek, maar meer dan de originele serie is dit een lopend verhaal met meer tekst dan afbeeldingen. Een boekje dat je alsnog zo uit hebt, maar heel vermakelijk is. 

Een perfect cadeautje of een verhaal om tijdens de feestdagen of op een avond lekker op te pakken. Een mooie toevoeging voor fans van de Heartstopper boeken, in een jasje met wat meer tekst. Het maakt nieuwsgierig naar andere boeken van Alice Oseman waar ze meer ruimte geeft aan woorden en minder aan afbeeldingen. 

Het boekje heeft dus ook leuke tekeningen en extra pagina's zoals verlanglijstjes van de kinderen en mooie schutbladen! Heb je de serie gelezen en ben je opzoek naar meer (terwijl je misschien ook wacht op het tweede seizoen op Netflix?) dan is dit zeker een aanrader! 

Recensie: Deze winter - Alice Oseman

Deze winter

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De kerstdagen zijn niet altijd een feestje...

  ¨Ik haat kerst.¨
  ¨Nee, dat doe je niet.¨
  ¨Ik haat deze kerst.¨
  ¨Iedereen haat deze.¨

  Tori, Charlie en Oliver Spring hebben allemaal een zware winter gehad. Ze proberen de kerstdagen dan ook met zo weinig mogelijk drama door te komen. Voor Oliver betekent dat Mario Kart spelen met zijn broer en zus, maar Tori en Charlie willen niets liever dan de afgelopen maanden vergeten. De feestdagen zijn dit jaar moeilijker dan ooit. Deze kerst zal de familie Spring uit elkaar drijven of ze weer bij elkaar brengen…

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze series zijn wereldwijd het populairst op Netflix

 • 8 aanraders voor Young Adult tv series die je nu kan streamen

 • De 10 grappigste Disney personages!

 • Waar is de Once Upon a Time cast nu?

 • Doni en de kracht van de blauwe veer - Dwight van van de Vijver

Gerelateerde artikelen

 • Wie gaat Bowie's Goblin King spelen in de nieuwe Labyrinth?

 • Vrije vogels - Ilja Gort

 • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met Barista: Koffie verkeerd

Zoek in artikelen