• onze waardering

Aan de azuurblauwe zee - Nora Roberts RECENSIE

Recensie: Aan de azuurblauwe zee - Nora Roberts

Deze recensie is geschreven door Hilma 

Aan de azuurblauwe zee van Nora Roberts bestaat uit de eerste twee delen over het vorstendom Cordina.

Het eerste deel gaat over Gabriella (Brie), die na een poging tot ontvoering lijdt aan geheugenverlies. Als ze voormalig politieman Reeve als bodyguard krijgt, waar ze overigens helemaal niet blij mee is, komt langzamerhand haar geheugen weer terug. Maar het gevaar ligt op de loer.

In het tweede deel speelt de formele kroonprins Alexander de hoofdrol, die scriptschrijver Eve uitnodigt voor theateropvoeringen, niet wetende dat zij al heel lang gevoelens voor hem heeft. Maar ook hier is niet iedereen blij met Alexander.

De mooie blauwe cover van het boek valt op, je waant je aan de Middellandse zee. Nora Roberts is een van mijn favoriete auteurs, dus ik was benieuwd naar deze verhalen.

Vanaf het begin was het mysterieus en was het een fijne schrijfstijl, waardoor je als lezer nieuwsgierig wordt. Het gekibbel tussen Brie en Reeve is amusant. Er is een spanning, omdat het gevaar niet geweken is en je als lezer toch benieuwd bent wie de slechterik in het verhaal is. Brie is een leuk personage en komt natuurlijk over. Maar helaas wordt de aandacht voor het verhaal langzamerhand minder. De schrijfstijl veranderde in haast ouderwets. Dit boek is een van Nora Roberts’ eerste boeken en dat blijkt. Bij vlagen was het ook saai.

In het tweede deel over Alexander was de schrijfstijl wat prettiger, maar ook hier was de taal soms heel formeel. Ook in dit deel is het door de ouderwets aandoende schrijfwijze lastig de aandacht bij het verhaal te houden. De spanning in dit deel wordt wel beter opgevoerd en de personages in dit deel komen zekerder over.

Al met al vond ik dit geen geslaagd boek en het is mij tegengevallen.

Recensie: Aan de azuurblauwe zee - Nora Roberts

Aan de azuurblauwe zee

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Cordina, een zonovergoten vorstendom aan de Middellandse Zee, is de achtergrond waartegen de verhalen van vier telgen van de koninklijke familie zich afspelen. Hun leven lijkt een sprookje, maar hun wereld van schoonheid en luxe gaat hand in hand met gevaar en
    intrige. Daar weet prinses Gabriella over mee te praten. Ze is ternauwernood ontsnapt aan een ontvoering en lijdt sindsdien aan geheugenverlies. Gelukkig weet Reeve, haar bodyguard, haar geheugen wat op te frissen. In ieder geval weet ze nu weer dat ze dol is op stoere mannen die haar beschermen…

    Ooit was prins Alexander voor Eve haar sprookjesprins. Maar dat die liefde nergens toe zou leiden, was al snel duidelijk, en daarom vertrok ze. Op Alexanders verzoek keert ze terug naar Cordina. Maar… wat wil hij eigenlijk van haar?

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Na de winter

  • Film & Serie Top 6: mei 2023

  • Oorsprong (Eve Dallas #21) - J.D. Robb

Zoek in artikelen