• onze waardering

Fate: The Winx Saga - De eerste vonk - Sarah Rees Brennan RECENSIE

Recensie: Fate: The Winx Saga - De eerste vonk - Sarah Rees Brennan

In Fate: De eerste vonk word je meegenomen in de gebeurtenissen die plaatsvinden voordat het schooljaar op Alfea gaat beginnen. Je maakt kennis met een aantal feeën, specialisten en directieleden die al op Alfea rondlopen, maar ook met potentiële nieuwe leerlingen voor de school. Ongetwijfeld heb je al gehoord over de netflixserie: The Winx Saga. Dit verhaal geeft je meer inzicht over de personages die in de serie voorkomen. Het boek beschrijft de periode voorafgaand aan de serie. Je ontdekt de achtergrondverhalen van de verschillende personages, een uniek kijkje in de magische wereld van Alfea!

In De eerste vonk organiseert de directrice van Alfea, Dowling, een introductiedag voor potentiële nieuwe studenten. Onder leiding van Stella gaat een commissie aan de slag met het organiseren van de dag. Al snel blijkt dat ze hier niet de meest handige groep voor heeft uitgekozen, want iedereen is op zijn manier met andere dingen bezig. Wanneer directrice Dowling besluit in De Eerste Wereld op zoek te gaan naar een fee, sluiten Stella en Riven een weddenschap af, die zorgt voor heel wat ophef tijdens de introductiedag.

Sarah Rees Brennan heeft ervoor kozen om steeds korte hoofdstukken te schrijven, steeds geschreven vanuit een andere fee, specialist of directielid. Er wordt niet benoemd vanuit wie een hoofdstuk geschreven is, maar de titels (Licht, Aarde, Specialist) geven aan over wie het hoofdstuk moet gaan. Naast deze onpersoonlijke manier van introduceren over wie het hoofdstuk gaat wordt ook ieder hoofdstuk geschreven vanuit de derde persoon. Je krijgt dus wel een compleet beeld van alles wat zich afspeelt op Alfea en je duikt weliswaar in de gedachten en twijfels van de verschillende personen, maar het verhaal blijft passief aanvoelen. Daarnaast vindt alles plaats in een heel kort tijdsbestek, waardoor de vaart in het verhaal soms uitblijft. 

Het is een boek wat zeker iets toevoegt als je de serie wil gaan kijken, want de passages komen niet terug in de serie. Heb je de serie al gezien? Dan is het niet meer interessant om voor dit boek te gaan. Daarnaast is het natuurlijk een mooi eerste boek als je voor de boekenserie wil gaan. 

Een unieke proloog op een magische serie: The Winx. Een exclusief kijkje in de wereld van Alfea en in de hoofden van de feeën en specialisten. Het leest makkelijk weg, maar zal je niet in zijn greep hebben. Vooral erg leuk als toevoeging op wat er nog komen gaat.  

Recensie: Fate: The Winx Saga - De eerste vonk - Sarah Rees Brennan

Fate: The Winx Saga - Fate: The Winx Saga

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nieuw boek bij populaire YA-reeks op Netflix
     

    Het is lente en directrice Dowling organiseert een oriëntatiedag voor de nieuwe studenten die in de herfst op Alfea zullen starten. Stella stelt zich kandidaat om het welkomstcomité te leiden. Ze staat er op dat haar vriendje Sky haar helpt, maar die heeft z'n handen vol met het slechte gedrag van zijn kamergenoot Riven.
    Nieuwelingen Aisha, Musa en Terra zijn zenuwachtig voor de oriëntatiedag. Kunnen ze standhouden tussen al die sterke krachten?

    Ondertussen zoekt directrice Dowling contact met een fee die in de mensenwereld woont. Die heeft geen idee wat haar te wachten staat.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Vallen

  • De makkelijke maaltijd

  • Recensie: De ontsnapping (BIOS)

Zoek in artikelen