• onze waardering

Singlereis - Inge van Prooijen RECENSIE

Recensie: Singlereis - Inge van Prooijen

Coco heeft een singlereis naar Zuid-Afrika geboekt. Tot aan haar vertrek krijgen haar vriendinnen een koppelverbod. Deze twee willen niks anders dan Coco aan de man krijgen. Regelmatig wordt ze dan ook door hen in de val gelokt. Coco is er helemaal klaar mee en heeft dus besloten om alleen op reis te gaan. Voor liefde staat ze niet meer open dus wat kan haar op deze reis gebeuren?

Singelereis is het eerste romantische verhaal van Inge van Prooijen. Inge begon in 2016 met het instagramaccount PickOneQuotes. In 2017 verscheen als gevolg van de populariteit op Instagram haar boek Pick One. Begin 2023 bracht ze haar eerste thriller uit.

Het verhaal begint in Nederland waar Coco haar vriendinnen vertelt dat ze een singlereis gaat maken. Daarna neemt het verhaal een grote tijdsprong en zit Coco in Zuid-Afrika. Als lezer word je dan meegenomen in een heerlijk zomers verhaal. Elke hoofdstuk voert je naar een andere Afrikaanse plek en van elk krijg je een stukje natuur en cultuur mee. Je waant je helemaal in Afrika!

De personages zijn mooi uitgewerkt. Hoofdpersoon Coco, een vrolijke dertiger, leer je goed kennen. Je voelt haar verdriet over vorige liefdes en ook haar twijfels over de liefde zijn niet te missen. Daarnaast leren we haar vriendinnen Sophie en Lena kennen. Zij blijven iets oppervlakkiger maar ook zij hebben hun dagelijkse beslommeringen en problemen op liefdespad waar je goed deelgenoot van wordt. Als klap op de vuurpijl is er Lars. Een man die zich anders voordoet dan hij zou willen en die in eerste instantie de waarheid niet zo nauw neemt. Maar als er gevoelens in het spel komen en Lars wel achter zijn masker vandaan moet komen, is het een man die verdriet heeft gekend en die een nieuwe liefde verdient. 

Ondanks dat het een novelle is, is alles in de juiste proporties en heeft Van Prooijen het verhaal ook op een mooie manier weten af te ronden. De opbouw is goed, de schrijfstijl is heel fijn en humor, romantiek en liefde voeren de boventoon. Als toetje krijg je een mooie epiloog en een leuk dankwoord. Wie nog niet genoeg heeft van de schrijfkunsten van Van Prooijen kan daarna vast een voorproefje lezen van haar thriller 'Zonder angst'!

Al met al is Singlereis een heerlijk verhaal om in de winterse dagen mee op de bank te kruipen. Het is volop genieten en gegarandeerd dat je het warm krijgt door dit prachtige zomerse en liefdevolle verhaal!

Recensie: Singlereis - Inge van Prooijen

Singlereis

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een nieuwe liefde? Daar staat Coco helemaal niet voor open, toch…? Coco heeft een groepsreis naar Zuid-Afrika geboekt. Niet zomaar een reis: een singlereis. Tot aan vertrek krijgen haar vriendinnen een koppelverbod, en dat is hard nodig, want Lena en Sophie (beiden gesetteld) doen er alles aan om ook Coco aan de man te krijgen. Regelmatig wordt ze door hen in de val gelokt: zo belandt ze ineens op een speeddateavond en wordt er zelfs onder haar naam geswiped op tinder. Coco is er he-le-maal klaar mee.Ze hoopt op een fijne vakantie, en wie weet houdt ze er wel goede vrienden aan over. En liefde? Welnee, om liefde te vinden moet je daar wel voor openstaan, en dat doet ze allang niet meer.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Als alles ineens anders gaat

  • Alice in Wetenschapswonderland - Carlo Frabetti

  • Recensie: The Birth of a Nation

Zoek in artikelen