• onze waardering

Mind Food - Lauren Lovatt RECENSIE

Recensie: Mind Food - Lauren Lovatt

Mind Food gaat jou helpen lekkerder in je vel te zitten door jouw eetpatroon aan te passen. Niet alleen je hersenen beïnvloeden namelijk je mentale en fysieke gezondheid,  maar ook wat je eet is van groot belang! Lauren Lovatt hoopt met Mind Food jouw mindset over eten te veranderen en je daarnaast te inspireren met heel veel prachtige recepten.

Ter introductie legt Lovatt uit wat Mind Food precies inhoud en waarom het zo ontzettend belangrijk is goed op je voeding te letten. Daarna krijg je een uitgebreide ingrediëntenlijst over het gebruik van producten in hun natuurlijke vorm, want we zijn er nu wel achter dat bewerkte voeding niet altijd even goed voor je is. Daarna zijn de hoofdstukken ingedeeld per seizoen, want verse producten uit een bepaald seizoen kunnen het beste gegeten kunnen worden in dat specifieke seizoen. Alle recepten in Mind Food zijn veganistisch, dus goed voor jou én goed voor de wereld.

Mind Food lijkt bijna op een geprinte versie van een Instagram-account. De foto's zijn mega instagrammable en de  gerechten zien er prachtig uit. De recepten zijn vaak redelijk simpel, maar het kan zijn dat je voor een gerecht nog een aantal  'geprepte' dingen nodig hebt die achter in het boek staan. Hierdoor kan je ineens 3 recepten moeten maken voor een gerecht in plaats van één. Daarnaast heb je soms ingrediënten nodig waar niet iedereen van gehoord heeft en vooral in eko/bio winkels verkrijgbaar zijn.

Lovatt heeft hier absoluut een boek van deze tijd gemaakt. In Mind Food gaat het namelijk niet alleen om eten voor jouw welzijn, maar wordt het net zo belangrijk om te letten op het gebruik van seizoensgebonden producten en verspilling. Bij veel gerechten staan er tips over hoe je verspilling tegen kan gaan en hoe je (delen) van het gerecht nog langer kan bewaren. Zo bevat Mind food nog een heel hoofdstuk over fermenteren, dit gaat verspilling tegen en bevat veel goede bacteriën voor je lichaam.

Zoete Basilicumpompoen

Het is midwinter, dus heb ik twee winter recepten gekozen om te maken. Ik wist niet waar ik een crown prince (pompoen) of een Hokkaidopompoen kon kopen, dus heb ik in de supermarkt een normale pompoen gekocht. Daarnaast wist ik ook niet wat kaisoi (sareptamosterd) was, dus heb ik dit vervangen door kiemen en rucola. Ook de wilde rijst vond ik lastig te vinden, dus ben ik voor zwarte rijst gegaan. Het was heel makkelijk te maken en het eindresultaat zag er mega leuk uit op het bord. De smaken passen goed bij elkaar en zijn verrassend!

Zie hier het resultaat: 

Cacaobietjes uit de oven

Dit recept zag er ook easy peasy uit, maar viel helaas wat tegen, omdat je nog roosmarijnwalnoten moest maken en een kombucha-chimichurri. Hierdoor werden het ineens drie recepten ineen. Gelukkig konden de bieten snel in de oven en waren de andere twee makkelijk om in de tussentijd te maken. Hierbij vond ik de venkelzaad, komijnzaad en korianderzaad wat overheersend en vond ik het té veel smaken bij elkaar. Zoete walnoten, kruidige en zoete bietjes, zure room en pittige en zure chimichurri . Ik wist ook niet zo goed of dit een voorgerecht was of een hoofdgerecht, of dat je het met een shared dining op tafel zou zetten.

Mind Food is absoluut een aanrader als je goed wilt zorgen voor jezelf en voor de planeet! Naast heerlijke recepten, zijn de foto's een plaatje om naar te kijken en helpt het jou ook om (voedsel)verspilling  tegen te gaan. Dit is een boek die niet direct als 'vegan'  in de markt gezet is, wat een positieve vooruitgang lijkt te zijn. De recepten zijn goed te volgen en vaak niet mega ingewikkeld , maar niet alles is even makkelijk in de supermarkt verkrijgbaar, maar wellicht wordt het voor het milieu eens tijd om überhaupt meer naar de markt en speciaalzaken over te stappen.

Recensie: Mind Food - Lauren Lovatt

Mind Food

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Mind Food is geïnspireerd op jarenlang onderzoek naar hoe voedsel ons gelukkig kan maken en ons humeur kanverbeteren. Lauren Lovatt brengt lezers van dit smakelijke kookboek opnieuw in contact met het adagium 'we zijn wat we eten'. Ze richt zich daarbij op gerechten met planten, volkorengranen, gezonde vetten, peulvruchten en tonica: ingrediënten die kunnen zorgen voor een emotionele balans, met een scheutje creativiteit en een vleugje magie!

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

Gerelateerde artikelen

  • How to: opgestoken lokken

  • Recensie: Killing Eve - seizoen 3

  • Recensie: Do Revenge

Zoek in artikelen