• onze waardering

Op staande voet - Vi Keeland RECENSIE

Recensie: Op staande voet - Vi Keeland

Wanneer Ireland Saint James zich uitstekend vermaakt tijdens een privévakantie met vriendinnen, is haar terugkeer allesbehalve vermakelijk. Ireland ontvangt bij terugkomst een brief dat zij op staande voet is ontslagen, wegens een ongepaste video die tijdens haar vakantie is opgenomen. Ireland heeft jarenlang hard gewerkt om haar droombaan als tv-verslaggever te verwezenlijken en laat het er niet zomaar bij zitten. Ireland besluit een e-mail te sturen naar de baas van haar baas, waarin ze hem duidelijk laat weten dat ze het er niet mee eens is. 

Wanneer Grant Lexington de CEO van het miljardenbedrijf de onbesuisde e-mail van Ireland leest, is hij gelijk gefascineerd door de brutale Ireland. Niemand heeft Grant ooit zo ongefilterd de waarheid verteld. Grant besluit zich in het ontslag te verdiepen en doet Ireland een voorstel. Doet Ireland er goed aan om op het voorstel in te gaan? Of had ze nooit die boze e-mail moeten sturen?

Op staande voet van Vi Keeland is zoveel meer dan een 'steamy (office) roman'. Al direct voel je mee met Ireland en het onrecht wat haar wordt aangedaan door haar plotselinge ontslag. Wanneer Grant en Ireland elkaar voor de eerste keer persoonlijk ontmoeten omtrent een werk gerelateerd voorstel, voel je connectie en de spanning tussen deze twee. 

Ireland en Grant doen beide hun uiterste best om de aantrekkingskracht te ontkennen. Hij is immers haar baas en de CEO van Lexington Industries, hun relatie dient dan ook strikt zakelijk te blijven. Echter na de eerste ontmoeting doet Grant er alles aan om in contact te blijven met Ireland. Dit levert grappige en aandoenlijke momenten op.  

Mooi om te lezen is hoe Vi Keeland vooral de persoonlijkheden en karaktereigenschappen van zowel beide hoofdpersonen heeft omschreven. Ireland en Grant hebben beide geen makkelijke jeugd gehad en hebben dan ook veel raakvlakken. Ireland heeft door een tragische gebeurtenis al op jonge leeftijd haar moeder verloren en Grant worstelt al jaren met een evenal traumatische ervaring. De manier waarop beide hoofdpersonen elkaar steun bieden en er voor elkaar zijn is zowel hartverscheurend als bijzonder. 

Beide hoofdpersonen leer je gedurende de verhaallijn steeds beter kennen. Vooral Grant zal je verbazen. Door de belangrijke en stressvolle taken die bij het CEO-schap komen kijken en de gebeurtenissen uit het verleden die hem gevormd hebben tot de man die hij vandaag de dag is, komt Grant vaak anders over dan hij zou willen. Wanneer Ireland een steeds belangrijkere rol aanneemt in het leven van Grant en de gevoelens niet langer meer te ontkennen zijn, erkent hij eindelijk om de schijn niet langer op te houden en dat het tijd is om helemaal zichzelf te zijn.

De schrijfstijl valt te omschrijven als makkelijk en vlot. Op staande voet is dan ook zeer toegankelijk om te lezen en kan naar mijn mening in meerdere genres onderverdeeld worden. Ondanks dat het boek vooral in het genre 'Erotische Roman' geclassificeerd wordt, zou het ook prima in het genre 'New Adult' passen. 

Al met Al is Op staande voet een heerlijke aanrader om toe te voegen aan je leeslijstje.

Recensie: Op staande voet - Vi Keeland

Op staande voet

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ireland St. James heeft keihard gewerkt om haar droombaan als tv-verslaggever te veroveren, en haar carrière loopt op rolletjes. Tot haar vervelende baas een privévakantievideo van Ireland gebruikt om haar op staande voet te ontslaan wegens ‘ongepast gedrag’. Om haar woede van zich af te schrijven, stuurt ze een onbesuisde e-mail naar de baas van de baas van haar baas: Grant Lexington, CEO van het miljardenbedrijf.
    Het is lang geleden dat iemand Grant zo ongefilterd de waarheid durfde te vertellen. Hij is gelijk gefascineerd door de brutale blondine en besluit dat hij haar wil helpen. Maar het blijft niet bij één goede daad, en al snel vervagen de grenzen tussen werk en privé…

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Verlaten - Gerard van Gemert

  • Recensie: Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

  • Geketend verlangen en Gevaarlijke lust - Stella Marcus

Zoek in artikelen