• onze waardering

A Curse of Crows - Lauren Dedroog RECENSIE

Recensie: A Curse of Crows - Lauren Dedroog

In dit fantasy boek word je ondergedompeld in een wereld vol magie, goden, demonen en geheimen. A Curse of Crows draait om Diana, een sterk hoofdpersonage die altijd anders is geweest dan andere. Van kleins af aan aanbad ze de goden (alle goden, ook de God van boosaardigheid). Als ze deze goed uit wanhoop om hulp vraagt raakt ze verstrikt in een van zijn deals. Deze God, ook bekend als Keres, blijkt toch niet helemaal de schurk te zijn zoals hij beschreven is. Diana komt erachter dat ze niet op haar hoede moet zijn voor de hel, maar juist voor het rijk van de goden. Ze neemt haar plaats in dit doornenspel en wordt meerdere keren op de proef gesteld.

Lauren Dedroog schreef dit boek tijdens de coronacrisis. Ze was er klaar voor om dit boek zelf uit te geven, maar Hamley Books heeft haar een handje geholpen. Uit die samenwerking is een prachtig Engelstalig boek gekomen. A Curse of Crows is vanaf het begin heel interessant. Je leert een nieuwe wereld kennen, wat voor veel fantasy-liefhebbers een herkenbaar en magisch gevoel is. Nieuwe mythology wordt gecombineerd met fantasy die fans van Sarah J. Maas, en fans van het boek Lore van Alexandra Bracken, zeker zullen waarderen. Het is dus wel nieuwe mythologie: hoewel er raakvlakken zijn met bestaande mythologie, is het heel uniek.

Mede door deze nieuwe mythologie, de schrijfstijl en de hoeveelheid personages (met soms lastige namen die worden geïntroduceerd), duurt het wel even voordat je in het tempo van het boek zit. Het is soms moeilijk om te volgen en je moet je hoofd erbij houden, maar dan word je ook beloond.

A Curse of Crows begint met een trigger warning, wat goed is om te weten. Er zitten namelijk hoofdstukken in waar verschillende vormen mishandeling aan bod komen (psychisch en lichamelijk). Dit voegt wel wat toe aan het verhaal. De afgelopen jaren zijn er genoeg YA/ fantasy boeken uitgekomen waarin deze scènes misplaatst en overbodig overkomen, maar bij A Curse of Crows merk je echt dat ze weloverwogen zijn geschreven. Deze YA is niet voor de jongste lezers en neigt op sommige momenten ook richting New Adult, zoals in de expliciete seksscènes. Voor de meer ervaren lezer zijn dit erg goed beschreven scènes. Lauren Dedroog laat al snel zien dat ze van alle markten thuis is en het is niet moeilijk om dit avontuur met haar te beleven.

Doordat het begin wat hobbelig verloopt moet je even doorbijten, maar daarna is A Curse of Crows een geweldig verhaal! Het einde leent zich voor een vervolg, en dat zal er ook komen! Het tweede deel zal A Game of Fate heten. 

Recensie: A Curse of Crows - Lauren Dedroog

A Curse of Crows and Serpents 1 - A Curse of Crows

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Ever since she was a child, Diana worshipped and offered to the gods—even the God of Malice, whom any sane mortal avoids like the plagues he might bring to their doorstep. Like the deals that the god is known for.

  But when Diana finds herself in desperate need of help and prays to the god, she finds herself entangled in one of those very deals. Yet Keres isn’t the villain she’d been taught to avoid and the daemons she feared while growing up are not the enemy. It’s not Hell she should be wary of, but the realm of the gods, where thorns hide beneath spoken words and vows.

  While Diana learns her place in this game of thorns, she finds herself tested again and again.

  But everyone has their limit.

  Dive into a new and original high fantasy series where Chaos thrives and the truth is buried beneath the rubbles of aeons of secrets and schemes. Yet the truth is like a stubborn weed.

  It always finds a way.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

 • Tidelands is dé nieuwe Netflix-verslaving van Zeemeermin liefhebbers

 • Come Away trailer een nieuw sprookje met Angelina Jolie

 • Heerlijk vals!

Zoek in artikelen