• onze waardering

Een onverwachte wending - Lauren Kate RECENSIE

Recensie: Een onverwachte wending - Lauren Kate

Alles is liefde! Vooral in het leven van Laine. Naar aanleiding van haar favoriete boek van Noa Callaway maakt ze een lijst van 99 eisen waar haar perfecte partner aan moet voldoen en ze vindt hem nog ook! Als ze daarnaast nog eens haar droombaan, als redacteur van de uitgeverij van Noa Callaway, bemachtigd kan haar leven helemaal niet meer stuk. Of is het allemaal iets te rooskleurig? Niemand heeft Noa ooit ontmoet, zelfs Lanie niet maar door een onverwachte wending en Noa’s writer’s block zijn ze genoodzaakt tijd met elkaar door te brengen. Noa blijkt een heel groot geheim te hebben dat Laines leven totaal op zijn kop zet.

Dromen over liefde, verliefd zijn en eeuwige liefde dat zijn de thema’s in Een onverwachte wending van Lauren Kate. Een heerlijk zwijmelboek voor als je compleet wilt ontspannen. Geen hoogstaand literair boek met complete poëtische volzinnen, maar een goed geschreven verhaal vanuit de gemiddelde hedendaagse vrouw. Alles is heel herkenbaar van het writer’s block, dat iedereen die creatief bezig is weleens heeft, tot de lijstjes met alle eisen waar je toekomstige partner aan moet voldoen tot aan de verliefde gevoelens, verlangens, afstoting, miscommunicatie en je best friends die je op sleeptouw nemen. Lanie en Noa zijn zo leuk samen dat je vanzelf verliefd op ze wordt.

Helaas heeft het boek maar 254 pagina’s waardoor je er zo doorheen bent. Het heeft tevens een soort van open einde waardoor je nieuwsgierig wordt hoe het verder gaat en hoe de lezers op het geheim van Noa zullen reageren. Heeft Lauren Kate dit met opzet gedaan? Materiaal voor een tweede boek? Of wil ze de lezer prikkelen om zijn of haar fantasie te gebruiken en er een eigen liefdesverhaal van te maken? Ga voor het laatste, droom lekker weg en verzin meerdere opties. Als jij Lanie of Noa zou zijn hoe zou je willen dat het afloopt? Kun je dat in je eigen leven toepassen? Of heb jij de ware liefde al gevonden? Of misschien ben je liever alleen. Alles kan, alles mag als jij je er maar goed bij voelt!

Een onverwachte wending is een fijne feelgood roman die lekker wegleest. Niet te dik en daarom makkelijk mee te nemen in het OV, naar het park of waar je favoriete leesplekje ook is. Het verhaal, de personages en het thema liefde maakt je blij, het ontspant en je bent even weg van alle prikkels en drukte van alledag. Voor lezers die van Sophie Kinsella, Cathy Bramley en Jenny Colgan houden.

Recensie: Een onverwachte wending - Lauren Kate

Een onverwachte wending

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Lanie heeft een succesvolle carrière als romanceredacteur én is verloofd met de man die alle 99 vakjes van haar zorgvuldig samengestelde wensenlijst afvinkt. Ze heeft het gewoon goed voor elkaar. En dan mag ze ook nog samenwerken met de wereldberoemde auteur Noa Callaway. De romans van Noa vormen Lanies grootste inspiratiebron in de liefde en het leven. Lanies enige taak is Noa’s writer’s block te verhelpen om zo de promotie te krijgen waar ze altijd van gedroomd heeft. Simpel, toch? Maar niemand heeft ooit de mysterieuze Noa Callaway gezien. En hun ontmoeting zet Lanies wereld volledig op z’n kop. Ineens twijfelt ze aan alles waar ze in geloofde. Pas wanneer Lanie eindelijk haar 99-wensenlijstje – haar enige houvast in alles – helemaal kan loslaten, ontdekt ze dat liefde in welke vorm dan ook kan passen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Wit

  • Literalicious

  • Single All the Way: De nieuwe LGBTQ+ kerstfilm van Netflix

Zoek in artikelen