• onze waardering

The Bastard Son & The Devil Himself - Sally Green RECENSIE

Recensie: The Bastard Son & The Devil Himself - Sally Green

De cover van het boek, The Bastard Son & the Devil himself, kan je een beetje sceptisch maken omdat het verwijst naar de Netflix-serie die op het boek gebaseerd is. Het lijkt dan misschien wat te populaire lectuur te gaan zijn, maar niets is minder waar! Wat een geweldig boek! Na het lezen ervan ben je waarschijnlijk zelfs heel benieuwd geworden naar de Netflix-serie en ga je ze willen bekijken. 

Dit boek van Sally Green verscheen eerder al onder de titel Half Zwart, maar omdat de Netflix-serie die er op gebaseerd is, The Bastard Son & The Devil himself heette, werd het boek onder deze titel heruitgebracht om het verschijnen van de serie te vieren. 

De vijftienjarige Nathan groeit op in het moderne Engeland waar heksen onder de gewone mensen leven. Nathan is echter een bastaard, zijn moeder behoort tot de Fairbornheksen, dit zijn de "goede" heksen, en zijn vader is een Bloedheks en die hebben de naam heel slecht te zijn. Bovendien is zijn vader dan nog eens de meest gevreesde Bloedheks die gezocht wordt omwille van zijn duistere magie. De moeder van Nathan is overleden en Nathan wordt samen met zijn halfbroer en halfzussen opgevoed door zijn Fairborn-grootmoeder. 

De Fairbornheksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op. Maar als Nathan op zijn zeventiende verjaardag geen drie inwijdingsgeschenken krijgt van een bloedverwant, zal hij sterven. Nathan moet dus op zoek naar zijn vader. Maar hoe kan hij dat doen als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen? 

En om alles nog wat ingewikkelder te maken, wordt Nathan ook nog verliefd op Annalise, de dochter van een heel machtige en gerespecteerde familie van Fairbornheksen. Zal de liefde sterker zijn dan de bloedband? 

Het boek gaat niet alleen over de zoektocht naar zijn vader maar ook over de zoektocht van Nathan naar zichzelf. Hij vraagt zich immers meer en meer af welk bloed in hem zal overheersen: het bloed van zijn Fairborn-moeder of het bloed van een Bloedheks. Nathan vreest dat hij ook veel trekken van zijn vader erfde maar hij acht zichzelf niet in staat om mensen te vermoorden zoals zijn vader doet. 

De tweestrijd tussen de twee heksenclans laat ook heel goed zien dat de grens tussen goed en kwaad niet zo eenvoudig te trekken is, de Fairbornheksen worden geacht de goede heksen te zijn maar zijn zelf ook heel gruwelijk en "slecht" in hun folteringen en vergeldingen. En er zijn ook goede Bloedheksen waar Nathan veel steun van krijgt. 

Sally Green is een Britse fantasy-auteur. Half Zwart was in 2014 haar debuut. De 2 volgende delen, Half wild en Half licht verschenen ook bij Moon Young Adult, en na het lezen van The Bastard Son and the Devil himself zal je vermoedelijk heel benieuwd zijn om die ook te gaan lezen! 

The Bastard Son & The Devil himself van Sally green is een heel spannende fantasy-roman over de strijd tussen witte en zwarte magie en de zoektocht van een jongere naar zijn plaats in de wereld. 

Recensie: The Bastard Son & The Devil Himself - Sally Green

The Bastard Son & The Devil Himself

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De vijftienjarige Nathan groeit op in het moderne Engeland, waar Fairborn- en Bloedheksen naast gewone mensen leven. De Fairbornheksen zijn goed, de Bloedheksen slecht, zo leert hij van jongs af aan. Zelf stamt hij af van beide: zijn vader is de meest gevreesde Bloedheks en berucht om zijn duistere magie; zijn moeder, een Fairbornheks, is dood.
    De Fairbornheksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op tot zijn zestiende verjaardag. Dat is het moment waarop zijn vader hem drie inwijdingsgeschenken moet geven, anders zal Nathan sterven. Maar hoe kan Nathan zijn vader vinden als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen - zelfs zijn eigen familie en het meisje op wie hij verliefd is niet?
    Nathan heeft weinig keus en zal moeten terugvechten om zijn leven te redden. De jacht is geopend...

    The Bastard Son & The Devil Himself verscheen eerder als Half zwart.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • De appelboom - Christian Berkel

  • Dit is wat we kunnen verwachten van alle aankomende seizoenen van Bridgerton

  • Exces - Persis Bekkering

Zoek in artikelen