• onze waardering

Adams wonderlijke apotheek - Adam Kay RECENSIE

Recensie: Adams wonderlijke apotheek - Adam Kay

Adam Kay's Adams wonderlijke apotheek is een hartverwarmend en inspirerend boek dat jonge lezers zal meenemen op een magische reis door de wonderlijke wereld van de geneeskunde. Het is een boek dat zowel educatief als vermakelijk is, en dat kinderen zal aanmoedigen om hun nieuwsgierigheid te gebruiken en ons te verwonderen. 

Het verhaal draait om de jonge Adam, die opgroeit met een passie voor de geneeskunde. Hij wil niets liever dan dokter worden, maar hij wordt keer op keer ontmoedigd door volwassenen die hem vertellen dat het onmogelijk is. Maar Adam geeft niet op en met de hulp van zijn vrienden bouwt hij zijn eigen wonderlijke apotheek, waar hij mensen kan helpen en de wereld een betere plek kan maken. 

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de manier waarop het de nieuwsgierigheid en verbeelding van kinderen aanmoedigt. Het verhaal laat zien dat het niet uitmaakt wie je bent of waar je vandaan komt, als je maar de moed hebt om te dromen en te geloven in jezelf. Het toont de kracht van doorzettingsvermogen en creativiteit, en kan kinderen inspireren.  

De schrijfstijl van Adam Kay is levendig en kleurrijk, en zijn personages zijn zeer goed uitgewerkt en boeiend. Hij weet de wereld van de geneeskunde op een toegankelijke en begrijpelijke manier over te brengen, zonder daarbij aan diepgang te verliezen. Het boek is zeer educatief en zal kinderen veel leren over de menselijke anatomie, ziektes en geneesmiddelen, zonder dat het als een saaie les aanvoelt. 

Maar wat Adams wonderlijke apotheek ook aantrekkelijk maakt, zijn de illustraties van Tom Knight. Zijn tekeningen zijn kleurrijk en speels, en brengen de personages en de wonderlijke wereld van Adam tot leven. Ze zijn een perfecte aanvulling op het verhaal en zorgen ervoor dat het boek nog meer tot de verbeelding spreekt. 

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar oud, maar ook oudere kinderen en volwassenen zullen er veel plezier aan beleven. Het is een boek dat je niet snel zult vergeten en dat je aan anderen zult aanbevelen.  

Al met al is Adams wonderlijke apotheek een fantastisch boek dat jonge lezers zal inspireren en aanmoedigen om te geloven in zichzelf en hun dromen na te jagen. Het is een boek met humor dat de kracht van verbeelding en creativiteit aanspreekt, en waarvan de lezers zullen smullen.  

Recensie: Adams wonderlijke apotheek - Adam Kay

Adams wonderlijke apotheek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Heel lang geleden was het leven best leuk, als je van maliënkolders of onthoofden hield, maar er was één klein probleempje: dokters hadden geen flauw idee hoe ons lichaam werkte!

    Dit boek geeft antwoord op interessante vragen, zoals waarom de oude Egyptenaren dachten dat de hersenen slechts een soort vulling waren die net zo goed kon worden weggegooid, waarom patiënten vroeger moesten gorgelen met hun eigen plas (bah) en waarom mensen betaald werden om scheten te laten (waarom gebeurt dat eigenlijk niet meer?).

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje - Micheal Ende & Wieland Freund

  • In de laatste aflevering van The Vampire Diaries zal één van onze favoriete personages sterven

  • Hoe Cas toevallig geestenjager werd - Eline Vantilt

Zoek in artikelen