• onze waardering

Het zonnetje in huis - Jill Mansell RECENSIE

Recensie: Het zonnetje in huis - Jill Mansell

Een bizarre ontmoeting op de parkeerplaats van de plaatselijke supermarkt brengt de vrolijke, zorgzame Lou samen met de oude, onbeleefde en narrige Edgar Allsopp. Edgar biedt haar een baan en onderdak aan in het lieflijke dorpje Foxwell, gelegen in de Cotswolds. Lou is echter van plan om Edgar te ontdooien en kennis te laten maken met zoveel mogelijk mensen. Zal het haar lukken? En dan is daar nog Remy, de knappe, oudere broer van haar beste vriend Sammy die ook in Foxwell woont. Ziet hij haar nu wel of niet staan?

Jill Mansell is de koningin van de feelgood roman en ook met Het zonnetje in huis maakt ze die titel weer waar. Een heerlijk boek dat je vanaf de eerste pagina gelijk meeneemt naar Foxwell, een dorpje op het platteland van Engeland. Je zou er zo zelf gaan wonen, de rust, ruimte, het gemoedelijke en fijne contact van de bewoners is iets dat iedereen zou moeten kunnen ervaren. Zo ook Edgar Allsopp. En daar gaat Lou voor zorgen! Ze verzint allerlei dingen om de narrige, onbeleefde oude man in contact te brengen met de andere dorpsbewoners. Langzaamaan stelt Edgar zich wat meer open en lukt het hem om niet alles af te wijzen. Veelal pakt dit succesvol uit maar helaas loopt het met Della, zijn oude liefde, iets minder goed. Ligt het aan hem? Of haar?

De schrijfstijl van Jill Mansell is toegankelijk, vlot, luchtig en sfeervol net zoals als dat van haar collega roman-schrijvers. Ze weet in Het zonnetje in huis de karakters goed neer te zetten waardoor je echt meeleeft met Lou, Remy, Sammy en Jess. Hoewel Edgar heel onbeleefd, veeleisend en knorrig is tegen andere mensen, weet ze het zo op te schrijven dat je dat snel vergeet en sympathie opbrengt voor die man. Hij bedoelt het niet zo kwaad, hij is bang om afgewezen te worden. Een thema dat zijn hele leven lang terugkeert en maakt dat hij eenzaam is en niet goed weet wat vriendschap inhoudt. Hondje Captain Oates is de eerste die hier verandering in brengt. Zo aandoenlijk en herkenbaar de band tussen baasje en dier.

Het zonnetje in huis is zeker een aanrader voor iedereen die van een gemoedelijke roman houdt. Het tikt alle thema’s aan: van liefde, vriendschap tot worstelingen met emoties. Een fijn boek ter ontspanning en je wordt al helemaal blij van de speciale uitgave. De vrolijke bloemenillustratie op de voorkant loopt door op de pagina’s/zijkanten van het boek en zowel de titel als de foto van Jill achterop zijn uitgevoerd in een dikke spotvernis. Kortom een boek dat gezien en gelezen mag worden!

Recensie: Het zonnetje in huis - Jill Mansell

Het zonnetje in huis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer Lou de aantrekkelijke oudere broer van haar vriend Sammy tegenkomt, krijgt ze het meteen warm. Hij ziet haar alleen niet staan, toch?

  Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de kracht - Nora Roberts

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

Gerelateerde artikelen

 • Ik - Elton John

 • Sex and the City 2

 • Recensie: Theater

Zoek in artikelen