• onze waardering

Strandfeest - Suzanne Vermeer RECENSIE

Recensie: Strandfeest - Suzanne Vermeer

Na de dood van haar man Christiaan neemt Hannah zijn twee kinderen mee op een ontspannen familievakantie. Maar zo ontspannen blijkt het niet te zijn wanneer ze vreemde brieven van een anonieme verzender ontvangt. Als dan ook nog eens een medewerker van het resort om het leven komt en er twijfels ontstaan over de oorzaak, is er van de ontspannen familievakantie al gauw niks meer over.

Strandfeest van Suzanne Vermeer begint vanuit het perspectief van Hannah. Sinds Hannahs man Christiaan overleden is, zorgt zij voor zijn twee kinderen omdat hun moeder afwezig is. Een oude vriendin tipt haar over een prachtig resort en de rouwende Hannah besluit de twee kids daar mee naartoe te nemen voor een fijne vakantie.

In het tweede deel lees je vanuit het perspectief van Malou, die tijdelijk op het resort werkt. Ze begon voordat Hannah arriveert en Malou’s verhaal begint dan ook eerder op de tijdlijn, maar je leest uiteindelijk de gebeurtenissen in deel één ook vanuit Malou. Dat zorgt er voor dat je de gebeurtenissen vanuit zowel Hannahs als Malou’s perspectief leest en dat geeft een completer beeld. In deel drie lees je vanuit beide perspectieven, wat goed werkt voor het plot.

Beide vrouwen leer je kennen omdat je meer te weten komt over hun verleden en hun dromen en doordat je ziet hoe ze reageren op dingen. Alhoewel het geheel wat oppervlakkig blijft, weet Suzanne Vermeer wel vanaf hoofdstuk één al spanning toe te voegen door de vreemde brieven die Hannah krijgt en deze spanning wordt steeds wat meer opgehoogd. Strandfeest is nergens echt bloedstollend spannend, wat het de ideale vakantiethriller maakt!

Bovendien is dit een fijne thriller die vlot en makkelijk leest. De verschillende verhaallijnen zorgen voor wat meer spanning omdat er meer gebeurd en je wilt weten hoe alles zit. Het is wel jammer dat niet elke verhaallijn evenveel uitwerking krijgt daardoor voegen ze weinig aan het verhaal toe, op de nodige spanning na. Een enkele verhaallijn had hierdoor prima geschrapt kunnen worden zonder het verhaal ingrijpend te veranderen, maar gelukkig voegt het merendeel wel veel toe aan het verhaal als geheel. In het plot komen de verhaallijnen uiteindelijk ook allemaal samen waardoor je het complete plaatje ziet.

Al met al is Strandfeest van Suzanne Vermeer een lekkere vakantiethriller die makkelijk wegleest. Er is voldoende spanning en de wisselende perspectieven voegen veel toe omdat je de gebeurtenissen vanuit verschillende perspectieven te zien krijgt. Toch blijft het verhaal oppervlakkig doordat de personages wat diepgang missen en de spanning nergens echt heel hoog oploopt. Dat neemt niet weg dat het een fijn boek is en als je lekker op het strand wilt zitten met een boek dat zowel ontspannend als spannend is, dan is Strandfeest zeker een aanrader. 

Recensie: Strandfeest - Suzanne Vermeer

Strandfeest

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer een personeelslid van een paradijselijk resort overlijdt, krijgt Hannekes vakantie een mysterieuze wending…

  Hanneke is met haar stiefkinderen Vera en Max op een prachtig resort aan het Meer van Ohrid. Het is hun eerste vakantie sinds het overlijden van hun vader en Hannekes grote liefde. Hier kunnen ze weer ontspannen en op het resort zijn veel Nederlandse leeftijdsgenoten bij wie Vera en Max aansluiting vinden. Maar de sfeer op het resort slaat om wanneer een van de leiders van het animatieteam op tragische wijze om het leven komt. Als Hanneke hoort dat hij niet de eerste jongere is die daar is verdronken, ontstaan er twijfels over het ongeluk. En wat hebben de beruchte plaatselijke strandfeesten hiermee te maken?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

 • De affaire - Yvonne Doorduyn

 • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

 • Boze zomer - Jan-Willem Anker

 • Op zoek naar roem - Soman Chainani

Gerelateerde artikelen

 • Zes zaken voor Eve - J.D. Robb

 • Comédienne Ali Wong heeft het boek 'Dear Girls' geschreven

 • Vermist: Codenaam Cassandra

Zoek in artikelen