• onze waardering

Een dag met vrienden - Philip Waechter RECENSIE

Recensie: Een dag met vrienden - Philip Waechter

Het prentenboek Een dag met vrienden is geschreven en geïllustreerd door Philip Waechter. De schrijver, Philip Waechter, heeft al veel prenten- en kinderboeken geschreven zoals Thomas kan vliegen! en Kom je nog eens langs?  

Een nieuwe dag begint en Wasbeer verveelt zich, hij heeft een aantal dingen die hij dan altijd doet. Aan het eind van de dag blijkt dat hij toch een hele leuke dag heeft gehad met al zijn vrienden. Wasbeer wil tegen de verveling een taart gaan bakken maar hij heeft geen eieren, hij gaat langs Vos want die heeft kippen. Je wordt in Een dag met vrienden meegenomen op een wandeltocht die je langs Wasbeer zijn vrienden leidt. Onderweg neemt hij steeds weer een vriend mee op zijn zoektocht naar de eieren. De groep vrienden wordt steeds groter en iedere vriend bleek wel ergens mee bezig te zijn waar hij wel wat hulp bij kon gebruiken. Na een heerlijke dag met elkaar worden op de terugweg alle klusjes gedaan, iedereen is hierbij geholpen. Hierna wordt de dag gezellig afgesloten met het eten van een appeltaart met elkaar. 

De illustraties zijn mooi en duidelijk, het verhaal bevindt zich deels in de natuur en dat wordt goed uitgebeeld. De vlakten met water en de vele bomen zijn mooi getekend. Het verhaal bevindt zich vooral buiten en op elke plaat vind je nog wel een extra vogeltje dat vogelvoer eet of een reiger die naar het water staat te kijken. Wanneer het verhaal zich binnen afspeelt, zoals bij Das thuis, vind je rijkgevulde illustraties. Er staan genoeg spullen in de huizen, maar dit maakt het wel leuk om met kinderen in gesprek te gaan. Je kunt de illustraties goed gebruiken als interactieve platen, wat zie je, waar liggen de appels, waar staat de raket zijn vragen die gesteld kunnen worden.   

Wat mooi is aan dit boek is dat elke persoon langs gegaan wordt en hun gedachte duidelijk wordt. Zij vinden namelijk allemaal dat het fijn is om iets te ondernemen met hun vrienden. Deze gedachten worden als volgt omschreven, als voorbeeld bij Das: 'Wat is het fijn om te klimmen met Wasbeer, Vos en Kraai' en beer denkt: 'Wat is het toch fijn om te zwemmen met Wasbeer, Vos, Das en Kraai'. Zij spreken hun waardering voor dat moment niet uit, maar denken het allen wel. In Een dag met vrienden wordt daarnaast nog een mooie boodschap meegegeven, het is leuk en gezellig om met elkaar te zijn en elkaar altijd een handje te helpen. Dan heb je uiteindelijk de leukste tijd met elkaar.  

Recensie: Een dag met vrienden - Philip Waechter

Een dag met vrienden

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wasbeer verveelt zich. De enige oplossing: een appeltaart bakken! Maar Wasbeer heeft geen eieren… Hij wandelt naar Vos, want die heeft kippen. Vos is aan het klussen en heeft een ladder nodig. Wasbeer denkt dat ze die wel kunnen lenen van Das. Als ze daar aankomen, is Das druk bezig met een kruiswoordpuzzel. Hij zit vast. Misschien kan Beer helpen? En als Beer niet thuis is, kan Kraai hun de weg wijzen.

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • The Ballad of Songbirds and Snakes trailer en poster onthuld

  • Dit is de cover van Sarah J. Maas haar nieuwe boek 'Crescent City: House of Earth and Blood'

  • Young Adult top-5: maart

Zoek in artikelen