• onze waardering

Meisje zonder hoop - Michael Robotham RECENSIE

Recensie: Meisje zonder hoop - Michael Robotham

Twintig jaar na de moord op zijn familie bouwde Cyrus Haven zijn leven opnieuw op. Hij woont in het ouderlijk huis en werkt als forensisch psycholoog. Als zijn broer vrij komt uit de gesloten psychiatrische instelling waarin hij sedert de moord verblijft, is Cyrus bereid zijn broer een tweede kans te geven. Terwijl Cyrus zich focust op het herstel van zijn broer wordt zijn hulp gevraagd bij een verdwijningszaak in Nottingham. Daar werd een man vermoord waarna zijn volwassen dochter verdween. Even later gebeurt er een tweede ontvoering. Samen met tiener Evie Cormac tracht Cyrus de vermiste vrouwen levend terug te vinden. Dit blijkt niet zonder gevaar...

Meisje zonder hoop van Michael Robotham is de derde thriller in de reeks rond Cyrus Haven en Evie Cormac. Je kan het boek echter perfect op zichzelf lezen. Er wordt vaak genoeg teruggeblikt om het verleden tussen Evie en Cyrus te snappen. Als Meisje zonder hoop je eerste kennismaking is met de schrijver is de kans wel groot dat je nadien ook andere boeken van zijn hand zal willen lezen.

De twee hoofdpersonages komen afwisselend aan het woord in Meisje zonder hoop. Door de vermelding van hun naam boven het hoofdstuk weet je wie op dat moment aan het vertellen is. Beide personages vullen elkaar perfect aan. Evie is jong en onbesuisd. Hoewel ze het steeds met de beste bedoelingen doet, komt ze regelmatig in de problemen waarna Cyrus wordt opgetrommeld om haar te helpen. De band tussen de personages geeft een indruk van warmte en geborgenheid. Naast deze twee hoofdpersonages speelt ook Elias Haven een belangrijke rol in dit verhaal. Twintig jaar nadat hij zijn ouders en zusjes vermoordde, komt hij vrij uit de instelling waarin hij verblijft. Michael Robotham beschrijft realistisch hoe Elias zijn weg zoekt in de samenleving die verder is gegaan terwijl voor hem de tijd stil bleef staan.

Michael Robotham is een meesterverteller. Hij heeft een attractieve schrijfstijl en weet hoe hij de aandacht van de lezer erbij kan houden. Zijn zinnen zijn goed opgebouwd en lezen vlot. Door zijn gedetailleerde omschrijvingen kan je je als lezer een prima voorstelling maken van de gebeurtenissen. In Meisje zonder hoop wordt de spanning op een goed tempo opgebouwd. Je wil blijven lezen om te weten wie er de vrouwen ontvoerd heeft, hoe de relatie tussen Cyrus en Evie zich verder ontwikkelt. Het meeslepende verhaal heeft een onverwachte plot hetgeen het boek naar een hoger plateau tilt.

Meisje zonder hoop  is een must-read voor iedereen die van het genre houdt. Een echte aanrader!

Recensie: Meisje zonder hoop - Michael Robotham

Meisje zonder hoop

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Twintig jaar geleden werd de familie van Cyrus Haven vermoord. Alleen hij en zijn broer Elias overleefden. Cyrus omdat hij zich verstopte, Elias omdat hij, zoals later bleek, de moordenaar was. Nu komt Elias vrij uit de gesloten psychiatrische inrichting waar hij was opgenomen, en forensisch psycholoog Cyrus moet besluiten of hij de man die hem zijn jeugd ontnam kan vergeven.
  Ondertussen wordt Cyrus opgeroepen bij een zaak in Nottingham. Een man is vermoord en diens dochter Maya is ontvoerd. Even later wordt een tweede vrouw ontvoerd. De enige getuige is Evie Cormac, de getroebleerde tiener met een gave en een oude bekende van Cyrus. Om de twee vrouwen te vinden, zullen ze samen op zoek moeten naar antwoorden uit het verleden, en ze weten beiden dat dat nooit zonder gevaar is.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Zwijgen is goudvis

 • Recensie: Het alfabet van Candice Phee

 • Recensie: Schrijven vanuit je hart

Zoek in artikelen