• onze waardering

De charmante cadeauwinkel - Manuela Inusa RECENSIE

Recensie: De charmante cadeauwinkel - Manuela Inusa

Manuela Inusa is een Duitse auteur die bekend staat om haar hedendaagse romans. Ze woont in Hamburg met haar man en kinderen. Inusa heeft verschillende series en op zichzelf staande romans geschreven, die zich vaak afspelen in charmante stadjes en verwarmende liefdesverhalen bevatten. Een van haar populaire boekenreeksen is de serie Valerie Lane. Deze boeken volgen verschillende personages die in de straat Valerie Lane in Oxford wonen en verkennen thema's als vriendschap, gemeenschapsgevoel en romantiek.  

Vijf vriendinnen hebben ieder een winkeltje in dat gezellige straatje in Oxford. Valerie Lane had daar vroeger een kruidenierswinkeltje en deed ook veel voor de buurt, mensen die het niet breed hadden konden altijd bij haar terecht. De straat werd later dan ook naar haar genoemd. 

De charmante cadeauwinkel is reeds het vijfde boek in deze reeks. In dit verhaal volgen we Orchid, die – zoals de titel al weggeeft – een cadeauwinkeltje uitbaat in Valerie Lane. Daarmee is haar grote droom uitgekomen. Orchid is heel open en direct en staat altijd voor iedereen klaar, buren met liefdesverdriet kunnen steeds voor goede raad bij haar terecht. Maar in haar eigen relatie valt ze steeds vaker over de geslotenheid van haar vriend Patrick, ze heeft het gevoel dat hij iets verbergt. En tot overmaat van ramp is er een knappe buurman bijgekomen, Tobin, die als eerste mannelijke winkelier in het straatje een bloemenwinkel begon. 

De charmante cadeauwinkel is het tot nu toe spannendste boek uit de reeks, door het geheime verleden van Patrick zit er wat mysterie in het verhaal en ben je benieuwd hoe het gaat evolueren, alhoewel het wel nog wat geloofwaardiger had kunnen afgerond worden, maar dan zou waarschijnlijk het feelgoodaspect verloren zijn gegaan. 

In De charmante cadeauwinkel krijg je ook wat meer sympathie voor het personage van Orchid doordat je haar beter leert kennen. In de vorige delen kwam ze vooral als impulsief en nonchalant over, maar hier kom je ook meer te weten over haar gevoelige en romantische kant. 

Net zoals in de vorige boeken is ook in De charmante cadeauwinkel is een belangrijk thema uiteraard de liefde. En natuurlijk ook de vriendschap, de vijf vriendinnen staan altijd voor elkaar en voor de buurt klaar en ook Orchids winkel is daar het hart van.Maar het is tevens ook een verhaal over eerlijk zijn met elkaar, elkaar ten volle vertrouwen en te ontdekken waar en bij wie je hart echt ligt.   

De cover van het boek toont je zoals altijd het betreffende winkeltje, dit keer dus de gele cadeauwinkel van Orchid met roze ballonnen aan het raam. En ook achterin het boek krijg je weer wat tips voor zaken uit het boek die je zelf kan maken en die gebaseerd zijn op de interesse van het personage, dit keer lees je bijvoorbeeld hoe je zelf kaarsen kan gieten uit restjes oude kaarsen, en Amerikaanse pancakes met ahornsiroop moet bakken.   

Ook al is De charmante cadeauwinkel het vijfde deel in een reeks, je kan het ook wel op zichzelf lezen. Maar het is natuurlijk altijd leuker als je ook de vorige delen al las, omdat je dan de andere personages ook al kent.   

De vijf vriendinnen zijn intussen allemaal aan bod gekomen, maar intussen verscheen er al een zesde boek van Manuela Inusa in deze reeks, Het kleine straatje met het grote hart, goed nieuws dus voor wie nieuwsgierig is naar de verdere avonturen van de hartsvriendinnen en van dit populaire straatje. 

Recensie: De charmante cadeauwinkel - Manuela Inusa

Valerie Lane 5 - De charmante cadeauwinkel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In het pittoreske hart van Oxford ligt een klein straatje: Valerie Lane. Hier runnen vijf vriendinnen elk een eigen winkel. In zes boeken volgen we de vriendinnen terwijl zij lief en leed delen.

    De grote droom van Orchid is uitgekomen: ze is een eigen cadeauwinkel begonnen! Haar deur staat altijd open en Orchid staat voor iedereen klaar. Maar waar haar klanten blind varen op haar advies, durft uit-gerekend haar grote liefde Patrick haar niet te vertrouwen.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Turbomama

  • Even voorstellen: Rianne

  • Het Geschenk - Sebastian Fitzek

Zoek in artikelen