• onze waardering

Niet mijn droom - Eva Nagelkerke RECENSIE

Recensie: Niet mijn droom - Eva Nagelkerke

Rutger heeft een droom: Een half jaar zeilen in de Caraïben. Hoewel het niet haar droom is gaat zijn vrouw Kim en hun achtjarige dochter Peru met hem mee. Al snel blijkt dat deze droomreis niet alleen rozengeur en maneschijn is en net als ze denken dat de uitweg nabij is slaat het echte noodlot toe. Lukt het Rutger en Kim het hoofd koel te houden en samen te werken om zo hun eigen leven, en dat van hun dochter te redden?

Eva Nagelkerke is het pseudoniem van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Ze schreven meerdere psychologische thrillers en dat is te merken. De schrijfstijl, toon en dialogen doet niet onder voor hun binnen- en buitenlandse collega's. Niet mijn droom bevat ook weer de standaard thriller elementen, al ontbreekt hier dan wel de zoektocht van een politieteam en het aantal moorden blijft beperkt. Originaliteit en spanning, dat zijn de sleutel-elementen waar dit boek het van moet hebben wil het boven de rest uitstijgen. Een schip kapen is niet een heel origineel onderwerp, maar spannend is Niet mijn droom wel. De eerste 130 pagina's verlopen echter wat traag. Het gaat voornamelijk over de ruzies en relatie van Rutger en Kim en de relatie tussen Rosalia en Raoul. Van Rosalia komen we een klein beetje te weten over haar achtergrond maar van de andere personages komen we weinig te weten wat jammer is want hierdoor had het boek wat meer diepgang gekregen en je had misschien beter kunnen begrijpen waar het gedrag van Rutger tegenover Kim en zijn dochter vandaan komt. Vanaf dag 59 komt de vaart en spanning erin en vlieg je door de pagina's heen. Helaas zijn de gebeurtenissen wat voorspelbaar en het (bijna) einde zou iets uitgebreider mogen zijn. Het voelt nu iets te gemakkelijk. Het echte einde is verrassend maar toch ook weer niet als je moeders goed hebt aangevoeld.

De emoties van de personages zijn uit het echte leven gegrepen waardoor het geheel geloofwaardig overkomt. Vooral de strubbelingen en het snauwen van Rutger en Kim, heel herkenbaar als je van een vol druk leven naar ineens 24/7 op elkaars lip gaat. Hoewel de levens van Kim en Rosalia totaal verschillend zijn qua cultuur, status en rijkdom wordt heel mooi beschreven dat de band tussen een moeder en haar kinderen onvoorwaardelijk maar ook universeel is. Ze zal vechten als een leeuwin. Lukt het Kim en Rosalia om hun kinderen veilig te krijgen?

Niet mijn droom is een spannende, psychologische thriller in de lijn van de vele die al eerder verschenen zijn. Een aanrader voor wie nog niet zo veel van dit genre heeft gelezen. Het leest makkelijk, het verhaal brengt je in een andere wereld. Gewoon een fijn tussendoor boek.

Recensie: Niet mijn droom - Eva Nagelkerke

Niet mijn droom

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Kim en Rutger doen waar anderen alleen van dromen: ze gaan met hun dochter Peru een halfjaar zeilen in de Caraïben. Maar het is niet alleen zon, zee en zuidenwind. Het is ook 24/7 niet aan elkaar kunnen ontsnappen, en dat zorgt al snel voor spanningen binnen het gezin. Dan slaat tijdens een zwarte nacht op zee het noodlot toe. Vanaf dat moment is ruzie geen optie meer. Ze hebben elkaar nodig. Om te overleven.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • Holiday blues

 • Recensie: De stand van de sterren

 • Chicklit top-5: juli

Zoek in artikelen