• onze waardering

Van je familie moet je het hebben - Anna Thomas RECENSIE

Recensie: Van je familie moet je het hebben - Anna Thomas

De drie zussen Constance, Eloïse en Florentine hebben allemaal op hun eigen manier geldzorgen en relatieproblemen. Als ze dan ook nog denken dat de verzorgster van hun dementerende moeder achter hun erfenis aan zit, zoeken de zussen elkaar regelmatig op. Kunnen ze een oplossing vinden voor hun problemen? En is hun moeder echt zo achteruit aan het gaan? Of zit Heleen, de verzorgster, hier achter? 

Het eerste deel van Van je familie moet je het hebben geeft je een duidelijk beeld van de verschillende personages. Het begint met een proloog en vertelt daarna het verhaal van de 25 dagen voorafgaand aan die situatie. Doordat je al een idee hebt gekregen waar het verhaal naar toe gaat, gaat je fantasie al snel op de loop. Het verhaal wordt per dag beschreven. En sommige dagen bestaan uit meerdere hoofdstukken. Elk hoofdstuk wordt geschreven over één van de drie zussen. Ondanks dat je dus na elk hoofdstuk weer naar een andere zus moet schakelen, leest het erg soepel. 

Doordat de personages en de verschillende verhaallijnen een verband met elkaar hebben, kan je al snel inleven in de verschillende hoofdpersonen. Anna Thomas heeft een prettige schrijfstijl, het verhaal is makkelijk te volgen en de hoofdstukken zijn niet te lang. Doordat het een serie is, is er ruim de tijd genomen om de hoofdpersonen te leren kennen. Er is van alles aan de hand, waardoor je niet het gevoel hebt dat het langdradig is.  

Van je familie moet je het hebben gaat over de relatie die je in je familie hebt, maar ook de relatie met de partner die je gekozen hebt. De titel is daardoor erg goed gekozen. Het verhaal geeft je een duidelijk beeld van deze relaties en je hebt al snel een mening over de personages. 

Constances heeft met haar man een eigen antiek winkel. Eloïse heeft een makelaarskantoor en voedt samen met haar vriendin twee jongens op die in de puberleeftijd zitten. Florentine werkt op kantoor en heeft geen vaste relatie.  

Door de naam Hochepied de Briquet krijgen mensen de indruk dat ze van adel zijn en heb je een bepaald beeld gekregen. Anna Thomas geeft een mooie draai in Van je familie moet je het hebben, door elke keer met verrassende situaties aan te komen. De relatieproblemen worden al snel duidelijk en de geldzorgen die er bij komen zorgen ervoor dat de dames hulp bij elkaar inschakelen. Echter is het niet vanzelfsprekend dat ze voor elkaar in de bres springen. 

Van je familie moet je het hebben is het eerste deel uit een serie. Het is een grappige roman over drie zussen en hun dementerende moeder. Naast relatieproblemen zijn er ook geldproblemen, wat er voor zorgt dat de meiden een plan moeten bedenken. Gaat het hun lukken om probleemloos aan veel geld te komen?  

Het verhaal leest lekker weg en heeft een mooi eind. Desondanks zijn nog niet alle eindjes afgerond. Het is dan ook prettig om te horen dat er een vervolg op komt.  

Recensie: Van je familie moet je het hebben - Anna Thomas

Van je familie moet je het hebben 1 - Van je familie moet je het hebben

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De drie zussen Constance, Eloïse en Florentine groeiden op in weelde op een prachtig buiten in Bloemendaal. Maar ze hebben niks aan hun dubbele achternaam als het gaat om geldzorgen, laat staan bij hun relatieperikelen. Constances antiekzaak zit in het slop en ze komt erachter wat het betekent om vijftig te worden. Ze krijgt tot haar afgrijzen twee keer Wen er maar aan cadeau, en ondertussen leeft haar man zijn eigen leven.. Eloïse krijgt haar makelaarspraktijk maar niet op poten doordat haar goedverdienende vrouw Anneke haar gebruikt als voetveeg en babysitter. En niemand weet dat Florentine met haar hippe foodtruck eigenlijk op een camping woont. Kortom, er moet iets gebeuren in het leven van de zussen. Ondertussen zit hun moeder daar maar alleen in dat grote, slecht geïsoleerde huis, dat vol hangt met kunst. Zou daar de oplossing voor de problemen liggen…?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Naar de bios: Battle of the Year

  • Recensie: Divergent (BIOS)

  • Chubby in shape - Rose Bertram

Zoek in artikelen