• onze waardering

De Cubaanse dochter - Soraya Lane RECENSIE

Recensie: De Cubaanse dochter - Soraya Lane

Deel twee in de serie De verloren dochters van Soraya Lane is nog mooier dan deel één. Ondanks dat je al ongeveer weet waar het verhaal naartoe zal gaan, blijft de manier waarop dit gaat gebeuren een raadsel.

Claudia's moeder krijgt een berichtje van een notaris en vraagt Claudia om hier op af te gaan. Claudia is zelf net gestopt met haar baan, heeft haar verloving beëindigd en heeft eindelijk tijd om te doen wat ze leuk vindt; huizen opknappen en doorverkopen. Wanneer ze door de vraag van haar moeder een kistje in handen krijgt dat te maken heeft met de geschiedenis van haar oma, twijfelt ze geen moment. Ze moet uitzoeken wat het familiewapen en het visitekaartje in het kistje met haar familie te maken hebben. Als haar oma echt is geadopteerd, dan zal ze erachter komen waar haar roots liggen. Haar vader komt er al snel achter dat de tekening in het kistje een familiewapen is van een gegoede familie in Cuba. Voor Claudia het doorheeft heeft ze haar creditcard in haar handen en heeft ze een vliegreis naar Cuba geboekt. Hier ontmoet ze Mateo. Zal hij buiten de aanwijzingen die hij kan geven nog meer voor haar gaan betekenen? 

Tegelijkertijd leer je Esmeralda kennen (1950), een jonge vrouw die samen met haar zusjes en haar vader een van de rijkste families van Cuba is in die tijd. Haar vader neemt haar mee naar Londen om een deal te sluiten. Hier ontmoet Esmeralda Christopher. Hij is de eerste man die haar hart op hol laat slaan, maar haar vader zal hem nooit als potentiële echtgenoot accepteren. 

De Cubaanse dochter is wederom een prachtig liefdesverhaal geschreven in twee verschillende tijdlijnen. Na het lezen van deel 1 van De verloren dochters van Soraya Lane kun je al snel de link leggen tussen Claudia en Esmeralda. Toch weet Soraya Lane er een heel ander verhaal van te maken dan in De Italiaanse dochter. Je gaat helemaal mee in de zoektocht van Claudia en blijft je afvragen of ze de oplossing zal vinden. 

Soraya Lane is een kei in het beschrijven van connecties. In beide tijdlijnen zit een liefdesverhaal wat je helemaal meesleept en je intrigeert. Voor beiden wil je een happy ending en het doet zeer wanneer er grote obstakels in de liefdesverhalen komen. 

Net als in De Italiaanse dochter beschrijft Soraya Lane in De Cubaanse dochter de Cubaanse omgeving; de huizen, de stranden, de Malecón, maar ook de Cubaanse families waarin eten en samenzijn vooraan staan. Dit doet ze op een vlotte, beeldende manier waardoor je jezelf al in Cuba waant. 

Naast de liefdes en de families beschrijft Soraya Lane wederom onderwerpen als carrière versus liefde, familieaangelegenheden, gearrangeerd huwelijk en mislukte verloving. Ze weet deze onderwerpen op een luchtige manier te verwerken in het verhaal. Het wordt nooit te zwaar, wisselt op het juiste moment van tijdlijn en leest heerlijk weg.

De Cubaanse dochter is een boek wat onderdeel is van een serie, maar ook zeker als losstaand boek gelezen kan worden. Een feelgood boek wat uit naam van liefde de prachtige omgeving van Cuba beschrijft. 

Recensie: De Cubaanse dochter - Soraya Lane

De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter

 • Auteur:

  Soraya Lane
 • Verschenen:

  26 juni 2023
 • Uitgave:

  ISBN 9789046830918
  Uitgever Oceaan
  288 pagina's
 • Uitgever:

  Oceaan
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op zoek naar het verborgen levensverhaal van Esmeralda reist achterkleindochter Claudia naar Cuba.

  Londen, heden. Claudia's leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.
  Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

  De Cubaanse dochter is het tweede deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders' schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

 • Alle weetjes over Taylor Swift - Arie Kaplan

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

 • Young Adult top 6: augustus 2019

 • Recensie: Schuim der aarde

 • Betoverende posters van de personages uit Beauty And The Beast

Zoek in artikelen