• onze waardering

I kissed Shara Wheeler - Casey McQuiston RECENSIE

Recensie: I kissed Shara Wheeler - Casey McQuiston 

Terwijl de dagen naar de diploma-uitreiking aflopen, loopt het aantal dagen sinds Shara's mysterieuze verdwijning op. Chloe wil dat Shara terugkomt. Hoe kan ze anders voldoening halen uit haar verslaan. Als Shara er niet is dan is het winnen van de afscheidsrede niet eens leuk. Dus gaat Chloe op onderzoek uit. Wanneer blijkt dat niet alleen zij, maar ook Rory en Smith aanwijzingen krijgen van Shara ontstaat er een bijzonder drietal dat zich bezighoudt met de vermissing. Wanneer blijkt dat Shara hen alledrie een kust heeft gegeven voor haar verdwijning, weten ze zeker dat ze haar moeten vinden. 

Casey McQuiston staat bekend om haar typerende personages en dat is in I kissed Shara Wheeler niet anders. Chloe is een sterke, zelfverzekerde meid die weinig geeft om de mening van anderen. Als biseksueel meisje op een ouderwets christelijke school is ze dan ook niet bang om wat regels aan haar laars te lappen. Daar tegenover staat Shara Wheeler, het knappe, perfecte meisje, met het perfecte vriendje, waarvan de vader de directeur van de school is. Casey McQuiston is niet bang om haar personages zowel goede als lelijke dingen te laten doen. De karakters voelen echt aan en je waant je terug naar de middelbare school. Het enige opvallende aan haar karakterkeuze in I kissed Shara Wheeler is dat vrijwel alle personages homoseksueel of biseksueel blijken te zijn. Hierdoor voelt het verhaal weer iets minder realistisch aan. Wanneer je een gemiddelde middelbare school inloopt, zijn ook niet alle leerlingen homoseksueel of biseksueel. Net als in andere boeken is Casey McQuiston ook dit keer weer heel queer-positief. Waar sommige personages in het begin niet voor hun geaardheid uit durven komen (vanwege het sterke geloof in Alabama), worden ze omarmd zowel voor als nadat het hoge woord eruit is. Mooi om te lezen hoe het op het einde als normaal wordt gezien en iedereen gewoon gelukkig mag zijn zoals hij of zij wil. 

Wat McQuiston naast romances sterk kan beschrijven is het ontstaan van vriendschap. Chloe, Smith en Rory komen onverwachts bij elkaar, maar door de dingen die ze samen doorstaan ontstaat er een sterke vriendschap. Naast deze vriendschap die ontstaat zijn de bestaande vriendschappen ook benoemenswaardig. De manier waarop Casey McQuiston deze beschrijft zorgt ervoor dat je zelf met ze aan tafel wil zitten in de lunchpauze.

Casey McQuiston schrijft in een stijl die makkelijk wegleest en zorgt ervoor dat je het boek niet wil wegleggen. Ze geeft je telkens genoeg clues om ideeën over het vervolg te krijgen, maar je ook geïnteresseerd te houden om verder te lezen. Daarnaast weet ze een goede dosis humor te verwerken waardoor het nooit gaat vervelen. I kissed Shara Wheeler is een heerlijke Young Adult die je met een goed gevoel achterlaat. 

Recensie: I kissed Shara Wheeler - Casey McQuiston 

I kissed Shara Wheeler

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De grootste wens van Chloe Green is om gekozen te worden om aan het einde van het schooljaar de afscheidsrede te houden. Er is één tegenstander: Shara Wheeler, de prom queen en de dochter van de directeur. Een maand voor haar afstuderen zoent Shara Chloe en dan verdwijnt ze opeens. Chloe gaat op onderzoek uit en komt erachter dat ze niet de enige is die door Shara is gezoend. Ze hebben allemaal een cryptisch briefje ontvangen en moeten hun best doen om Shara te vinden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Thin Air - Kellie M. Parker

 • Tom Clancy Nul uur - Don Bentley

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

 • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Spymaster

 • Playa Blanca - Linda van Rijn

 • Door dik en dun

Zoek in artikelen