• onze waardering

De laatste verdwijning - Jo Spain RECENSIE

Recensie: De laatste verdwijning - Jo Spain

Alex Evans is een succesvolle jonge lobbyist die in London woont. Als hij op een dag een onverwachts telefoontje krijgt dat zijn zus dood is aangetroffen in een bevroren meer, reist hij af naar Lapland. Dat is waar zijn zus Vicky werkte, en aangezien ze altijd al onverantwoordelijk was, verwacht hij dat ze simpelweg is verdronken. Maar als het erop lijkt dat dat niet het geval is, ontdekt Alex dat er wel meer niet klopt in het onschuldig-lijkende stadje. Want waar zijn de andere drie vermiste vrouwen?

De laatste verdwijning is inmiddels al de zoveelste thriller van de Ierse Jo Spain die in het Nederlands te lezen is. In haar eigen land is ze al langer succesvol, met name door een bekende boekenreeks over detective Tom Reynolds, bestaande uit zes thrillers. Naast haar werk als auteur schrijft ze ook scenario's voor films en series.

Zodra je met het boek begint word je direct in het diepe gegooid, waardoor je ook meteen lekker in het verhaal zit. De laatste verdwijning begint met de scène waar de rest van het verhaal om draait, wat maakt dat je meteen verder wil lezen. De spanning blijft de rest van het verhaal goed en je wordt steeds weer op een ander pad gezet. Ook wordt het voornaamste verhaal regelmatig afgewisseld met een kort hoofdstuk over een eerdere verdwijning, wat het ook nog wat interessanter maakt. Er zijn veel verschillende personages die je in het boek ontmoet, wat het soms wat lastig kan maken te volgen over wie het gaat.

In De laatste verdwijning wordt het perspectief regelmatig gewisseld tussen Alex en Agatha, de detective die de zaak van Vicky oplost. Hierdoor weet je als lezer net wat meer dan deze twee zelf weten, aangezien ze nogal wat geheim houden voor elkaar. Toch word je als lezer ook veel op het verkeerde been gezet en komt de informatie heel langzaam, het mysterie is zeker niet meteen op te lossen. Dat is ook iets wat deze thriller zo sterk maakt. Alex en Agatha leer je in De laatste verdwijning beide goed kennen en ze maken ook allebei nog wat meer belangrijke dingen mee in hun leven. Door de goede schrijfwijze van Jo Spain is het makkelijk om sympathie te voelen voor de twee. 

Met De laatste verdwijning heeft Jo Spain weer fantastisch werk geleverd. Een echt spannende thriller, die je niet zomaar opgelost hebt. Soms zijn het misschien wat veel personages en kan het wat ingewikkeld worden, maar uiteindelijk komt er duidelijkheid. Jo Spain schrijft het verhaal ontzettend goed, waardoor het vanaf de eerste bladzijde al spannend is. Ook de karakters zijn goed uitgewerkt wat het nog net iets spannender kan maken, omdat je echt een connectie voelt. Een goed geschreven thriller met een haast onvoorspelbaar einde!

Recensie: De laatste verdwijning - Jo Spain

De laatste verdwijning

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer zijn zus dood uit een meer in Fins Lapland wordt gehaald, reist Alex af naar Rovaniemi. Daar blijkt dat het stadje meer geheimen herbergt dan hij kon vermoeden…

    Wanneer Alex Evans te horen krijgt dat het dode lichaam van zijn zus uit een meer in Fins Lapland is gehaald, gaat hij ervan uit dat het een ongeluk is geweest. Hij reist naar het luxe resort waar Vicky als reisleider werkte en ontmoet Agatha Koskinen, de rechercheur die het onderzoek leidt. Deze no-nonsense-politievrouw vermoedt dat er meer aan de hand is dan het in eerste instantie lijkt. Wanneer Alex hoort dat er in het verleden drie andere vrouwen zijn verdwenen, beseft hij dat het stadje meer geheimen herbergt dan hij kon vermoeden. Op deze afgelegen, bevroren plek lijkt de dood maar een hartslag verwijderd…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • Charlotte

  • Recensie: I see London, I see Paris

  • Recensie: De leestip

Zoek in artikelen