• onze waardering

Combitickets - Rudie Verbunt RECENSIE

Recensie: Combitickets - Rudie Verbunt

Jules wordt gedumpt door haar vriendje. Haar veel te knappe-zit in een stomme band-maar is super sexy-vriendje. Precies op het moment dat haar ouders op vakantie zijn en ze twee weken het huis voor zichzelf zouden hebben. Dat moet een fout zijn! Om het nog erger te maken neemt haar beste vriendin Jessie haar telefoon niet eens op. Zij zou er altijd voor haar moeten zijn, maar omdat ze op een of andere camping in Frankrijk zit waar ze geen bereik heeft kan ze haar telefoon niet opnemen. Puur verraad. Gelukkig zijn Ilse en Daan op haar werk er wel voor haar. Ze mag bij Ilse uithuilen, Ilse neemt haar zelfs mee op stap waar ze zich compleet voor schut zet door haar huilbuien. Toch blijft Ilse haar steunen en helpen. Wanneer Jessie eindelijk terugkomt van vakantie gaan Jules, Jessie en Ilse er samen op uit. Wanneer ze door een bierdouche backstage op een concert komen ontmoeten ze een producer. Zullen ze Jules' ex vernederen door een betere band te starten dan die van hem? Kan dat zo maar?

Combitickets is geschreven in veel korte hoofdstukken. De meeste hoofdstukken tellen zo'n twee à drie pagina's, ieder met een eigen hashtag als titel. Zo nu en dan gaat het hierdoor van de hak op de tak, maar over het algemeen is er een duidelijke verhaallijn. Deze verhaallijn past echter niet helemaal bij een achttienjarige. De problemen en het drama die zich voordoen in Combitickets zijn eerder toe te schrijven aan een jonger personage. Rudie Verbunt heeft zich geprobeerd in te leven in een tienermeisje, maar is hierin niet helemaal geslaagd. De 14/15-jarigen zullen dit boek echter verslinden. De korte hoofdstukken, het boyfriend/bestfriend-drama, de hashtags en de verhaallijn passen helemaal binnen hun belevingswereld. Naast de korte hoofdstukken zijn ook de zinnen kort en het woordgebruik is erg makkelijk in combinatie met de nodige scheldwoorden. Nogmaals, erg passend voor de jongere generatie. Vanwege de korte hoofdstukken en de makkelijke schrijfstijl ben je al snel geneigd om te zeggen: 'nog één hoofdstuk' en voor je het weet heb je het boek uit.

Bij de omschrijving van het boek staat: 'Voor young adults die graag clichés doorbreken.Dit is echter niet passend bij het verhaal. Vanaf de eerste hoofdstukken is al duidelijk hoe het verhaal zal vorderen. Ook het einde van het verhaal is erg voorspelbaar. 

Rudie Verbunt snijdt veel onderwerpen aan die voor young adults herkenbaar zijn. Het verbreken van een relatie, foute keuzes maken, kennismaking met alcohol en drugs. Volwassen worden is niet altijd makkelijk en dat lees je terug in Combitickets

Recensie: Combitickets - Rudie Verbunt

Combitickets

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wat doe je als je midden in de zomervakantie gedumpt wordt door je vriendje? Simpel. Veel feesten, muziek maken en ervoor zorgen dat je beroemder wordt dan je ex. Of tenminste, dat is wat Jules moet doen als ze haar beste vriendin Jessie mag geloven: volgens haar zijn seks, drugs en popmuziek de beste remedie tegen liefdesverdriet. Stilaan ontdekt Jules dat zij en Jessie enorm verschillen. Is hun vriendschap sterk genoeg om die verschillen te overbruggen? Een brutale en muzikale coming of age over break-ups, festivals en vriendschap. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • De makkelijke keuken - Karin Luiten

  • YA vervolg delen in 2022

  • Deze films en series verschijnen in april 2024 op Netflix

Zoek in artikelen