• onze waardering

Kater - Margje Woodrow RECENSIE

Recensie: Kater - Margje Woodrow

Teddy moet in haar vakantie op het huis van haar oppasfamilie passen. Een groot huis met veel dure spullen erin. Teddy laat zich door haar vriendin Chloë overhalen om er een feest te geven. Wat Chloë echter niet vertelde is dat ze een niet dertig maar tachtig mensen heeft uitgenodigd. Daarbij heeft ze een TikTok gemaakt waardoor er nog meer mensen komen. Wanneer op het feest van alles uit de hand loopt weet Teddy niet meer hoe ze dit ooit goed kan maken met haar oppasfamilie. Chloë overtuigt haar dat morgen alles goed zal komen en ze samen zullen opruimen. Als Chloë de dag erna echter nergens te bekennen is, wordt Teddy woest. Deze woede blijkt misplaatst wanneer ze te horen krijgen dat Chloë vermoord is aangetroffen in het bos. Als Teddy en haar vriendinnen dan ook nog enge berichtjes blijven krijgen vanuit Chloë's telefoon is de verwarring helemaal compleet. Wie kan zoiets doen?

Margje Woodrow schrijft haar verhalen samen met haar doelgroep. Wanneer een idee in haar hoofd komt gaat ze in gesprek met de doelgroep van het boek en bespreekt: 'Wat zou jij doen als?' Achter in het boek is een hoofdstuk opgenomen wat haar creatieve schrijfproces beschrijft. Hierin is ook beschreven hoe het verhaal van Kater tot stand is gekomen. Een erg interessant kijkje in een schrijversbrein. 

Doordat Margje Woodrow het verhaal schrijft samen met haar doelgroep is het ook echt een verhaal waar de huidige jeugd zich in zal kunnen inleven. Het belang van TikTok, het geven van een feest wat uit de hand loopt, alcohol en relatieproblemen. Allemaal geschreven vanuit het perspectief van een jonge, ietwat onzekere meid. 

Hoewel Margje niet heel duidelijk beschrijft hoe alles en iedereen eruitziet, weet ze met haar woorden toch tot je verbeelding te spreken. Van de plaats delict tot het oppashuis, je kunt je eigen fantasie gebruiken, maar hebt toch het idee dat je zeker weet hoe het eruitziet. 

Ook in spanning weet Margje Woodrow je vanaf moment één te pakken. Kater beschrijft verschillende onzekerheden waardoor je blijft lezen tot je je antwoorden hebt. Het boek telt maar 170 bladzijden en deze wil je in één ruk uitlezen. Het verhaal wordt geen enkel moment saai en de vaart blijft er lekker in. 

Om nog meer bij de jeugd van nu te passen is dit verhaal ook als crime-podcast te beluisteren. Margje Woodrow weet goed in te spelen op haar doelgroep en dit maakt je benieuwd naar de andere boeken die ze geschreven heeft.

Recensie: Kater - Margje Woodrow

Kater

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tijdens de vakantie mag Teddy in het huis van haar oppasfamilie wonen. Samen met haar vriendin Chloë geeft ze er stiekem een feest, maar dat loopt volledig uit de hand. De volgende dag wordt Chloë dood gevonden in het bos. Vermoord! Teddy vertrouwt niemand meer. Iedereen is verdacht. Wie heeft het gedaan? En wie stuurt die enge berichtjes met Chloë’s telefoon?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • Miss Monthly: eerste hulp bij ongesteldheid

 • Raak me. Niet. - Laura Kneidl

 • Recensie: The Hitman's Bodyguard

Zoek in artikelen