• onze waardering

Diepe gronden - Nicolet Steemers RECENSIE

Recensie: Diepe gronden - Nicolet Steemers

Laura krijgt na achttien jaar weer eens contact met haar jeugdvriendin Gabi uit Roemenië. Ze besluit op vakantie te gaan naar Roemenië om Gabi weer te ontmoeten. Ze gaan wandelen in een natuurgebied in Roemenië, en een vriendin uit Nederland, Martine, gaat ook mee. Na één dag is Gabi echter spoorloos verdwenen. Er zit niks anders op dan dat Laura en Martine haar gaan zoeken. Zij krijgen te maken met stropers en voedsel- en watertekort, en ook verdwalen ze. Martine is ex-militair en dat helpt wel een beetje. De mannen van beide dames komen op gegeven moment ook naar Roemenië om te helpen zoeken. 

Diepe gronden wordt gekenmerkt door flashbacks naar vroeger, waarin je de personages beter leert kennen en begrijpt waarom ze bepaalde beslissingen maken. Af en toe werden er een beetje rare keuzes gemaakt, maar dat maakte Steemers weer goed. Op gegeven moment wordt de spanning tussen Martine en Laura voelbaar en dit voegt een psychologisch element toe aan het verhaal, wat het nog interessanter maakt. Niet alleen fysiek waren de meiden de weg kwijt, maar ook mentaal. 

Diepe gronden is een spannende roman. Dit genre heeft soms een beetje de neiging om saai en langdradig te zijn, maar dat had dit boek helemaal niet. Constante nieuwsgierigheid maakte het moeilijk om het boek weg te leggen. De schrijfstijl is erg goed en bouwt veel spanning op. 

Nicolet Steemers heeft ervaring met het schrijven van spannende boeken, en dat is terug te zien in het plot. Dit zit ijzersterk in elkaar en wordt ook op een goed tempo, en op een goede manier verteld. Het voelt echt alsof je er zelf in zit. Er zijn veel plottwists in het verhaal te ontdekken waardoor je op het verkeerde been wordt gezet. 

Diepe gronden is met geen mogelijkheid weg te leggen. Een ijzersterke roman. De schrijfstijl is zo goed en gedetailleerd dat het voelt alsof je er zelf bent. Het avontuurlijke element en het fantastisch beschrijven van de omgeving doen het. Het psychologische element maakt het boek heel interessant om door te lezen. 

Recensie: Diepe gronden - Nicolet Steemers

Diepe gronden

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als Laura na achttien jaar weer contact krijgt met haar Roemeense jeugdvriendin Gabi is ze opgetogen, en ze gaat dan ook graag in op haar uitnodiging om die zomer langs te komen in Roemenië. Het plan is om onder andere een paar dagen te wandelen in het ruige berggebied van de Karpaten, en Gabi heeft er geen bezwaar tegen dat Laura het reisgezelschap uitbreidt met Martine, een vrouw uit haar vriendenkring.

    De eerste dag en avond verlopen volgens plan, maar de volgende ochtend is Gabi ineens spoorloos verdwenen. Is ze uit vrije wil zonder een woord vertrokken? Of is er iets met haar gebeurd?

    Al snel blijkt dat Laura en Martine op eigen houtje de bewoonde wereld moeten zien te bereiken, maar helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ze krijgen te maken met voedsel- en watertekort en onaangename ontmoetingen in de wildernis. Gaandeweg raken ze lelijk de weg kwijt, en niet alleen in letterlijke zin…

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Verscheurd

  • Wij Drieën - Julia Blackburn

  • Drama Queen - Derk Visser

Zoek in artikelen