• onze waardering

Nooit meer zoals het was - Chris Whitaker RECENSIE

Recensie: Nooit meer zoals het was - Chris Whitaker

De verdwijning van de driejarige Harry Monroe brengt de gemeenschap van het landelijke Tall Oaks in rep en roer. De sheriff en de moeder van Harry doen er alles aan om de zoektocht naar de jongen in gang te houden, terwijl de inwoners van het stadje Tall Oaks verder zijn gegaan met hun leven. Het is een lastige zoektocht naar de waarheid in een stadje waar iedereen wel iets te verbergen heeft.

De opening van Nooit meer zoals het was is spannend en huiveringwekkend beschreven. Je voelt gewoon wat er gebeurt. Je leest over Jess en haar driejarige zoontje Harry die op een dag vermist raakt.  Een detail als het clownmasker dat de ontvoerder op heeft ten tijde van de ontvoering maakt het verhaal huiveringwekkend.

Je maakt daarna kennis met een aantal personages, sommige personages zijn oppervlakkig beschreven, maar bijvoorbeeld het personage van de moeder van Harry Monroe wordt duidelijk en beeldend beschreven. Je voelt haar wanhoop en frustratie. Zo is de vader weer minder beeldend beschreven en blijft hij eigenlijk erg oppervlakkig. De beschrijving van de bewoners van Tall Oaks is erg uitgebreid. Dit haalt wel het tempo en daardoor het thrillergehalte naar beneden.

De schrijfstijl van Chris Whitaker is wel prettig. Je blijft doorlezen en het einde laat je met open mond achter. Al is de spanningsboog in het begin wel hoger dan halverwege het verhaal.

Nooit meer zoals het was is in 2016 reeds verschenen. Het was het eerste boek van Chris Whitaker. Hij heeft daarna nog Alle slechte meisjes en We beginnen bij het einde geschreven. Het kan daardoor verwarrend zijn en een verkeerd beeld geven van de kwaliteit van schrijven van Chris Whitaker. Het blijkt uit meerdere recensies dat de verwachtingen hoger lagen vanwege andere boeken. 

Nooit meer zoals het was is een boek dat niet echt een superspannende thriller is. Het komt erg langzaam op gang. Houd je hiervan dan is dit boek een aanrader om te lezen.

Recensie: Nooit meer zoals het was - Chris Whitaker

Nooit meer zoals het was

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Tall Oaks is een idyllisch stadje, totdat de verdwijning van de driejarige Harry Monroe de hechte gemeenschap opschudt. Ondanks veel media-aandacht en een uitgebreid politieonderzoek wordt het jongetje niet gevonden.

    Drie maanden later zijn alle inwoners verdergegaan met hun levens, behalve sheriff Jim en Harry’s moeder Jess, die hun uiterste best doen de zoektocht gaande te houden. Maar proberen de waarheid te achterhalen is erg lastig in een stadje waar niets is wat het lijkt en iedereen iets te verbergen heeft. Iedereen, inclusief Jim en Jess zelf…

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Alfie, kat in de sneeuw - Rachel Wells

  • Atlas - Lucinda Riley

  • Het huis van de nacht komt naar het scherm

Zoek in artikelen