• onze waardering

Over een zombiefilm en gelukkige getallen - Jaco Jacobs RECENSIE

Recensie: Over een zombiefilm en gelukkige getallen - Jaco Jacobs

Wanneer Kips kip wordt doodgebeten door de hond van de buren gaat Kip (die eigenlijk Martin heet) daar een bezoekje brengen. Het gesprek krijgt een bijzondere wending en voor Kip het weet heeft hij zijn buurjongen Drikus een bloedneus geslagen. Hij moet later uiteraard van zijn moeder zijn excuses gaan aanbieden en is met stomheid geslagen wanneer Drikus hem vraagt of hij wil meewerken aan zijn zombiefilm. Wanneer ze Chris, het mooiste meisje van de school volgens Kip, betrekken bij de film komen ze in een schuur terecht van de broer van Chris. Ze stuiten op allemaal gestolen spullen en dit heeft grote gevolgen.

De titel Over een zombiefilm en gelukkige getallen beschrijft precies waar het boek over gaat. Kip is geobsedeerd met getallen en is altijd op zoek naar gelukkige getallen. Wanneer hij hier niet mee bezig is, is hij bezig met zijn kippen of hij is met Drikus aan het werken aan de zombiefilm. 

Jaco Jacobs weet daarnaast een heftig onderwerp op een luchtige manier te verwerken in zijn boek. Drikus heeft namelijk lymfeklierkanker. Hij heeft dagen waar hij zich goed voelt en er zijn dagen waarbij aan hem te zien is dat het niet zo goed gaat. Hij heeft een infuus bij zijn bed staan en zijn ouders en verpleegster maken zich constant zorgen om Drikus. Drikus wil echter nog alles uit het leven halen en is vastberaden om deze zombiefilm af te maken. Daarnaast heeft Kip ook nog de dood van zijn vader te verwerken en het feit dat zijn moeder sindsdien lijdt aan pleinvrees. Dit klinkt heel zwaar, maar het is op een luchtige, fijne manier geschreven.

Jaco Jacobs weet zijn boeken altijd pakkend en vlot te schrijven. Over een zombiefilm en gelukkige getallen is een kort verhaal en is erg toegankelijk. Ook de zwaardere onderwerpen worden behandeld, maar zijn niet beladen. Dit doet hij knap. Als je tussen de regels doorleest komen ook nog de verschillen tussen kinderen in Zuid-Afrika aan bod. Zo moet Kip met een armoedig busje naar school toe en heeft daarmee al een stempel op school en staat 1-0 achter. 

In Over een zombiefilm en gelukkige getallen passeren dus veel diverse thema´s de revue, terwijl je het gevoel hebt dat je puur aan het lezen bent over een zombiefilm en een aantal getallen. Jaco Jacobs bewijst dat je geen dik boek nodig hebt om er veel in te verwerken. Een aanrader voor lezers vanaf 10 jaar.

Recensie: Over een zombiefilm en gelukkige getallen - Jaco Jacobs

Over een zombiefilm en gelukkige getallen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sinds zijn vader is overleden, is Martins leven totaal anders. Zijn moeder komt nooit meer buiten, zijn zus is juist altijd weg en hijzelf houdt zich alleen nog maar bezig met kippen en getallen. Op school wordt hij Kip genoemd en kijken ze op hem neer omdat hij uit een arme buurt komt.
    Als de hond van de nieuwe buren zijn prijswinnende kip Hendrika doodbijt, klopt Martin daar kwaad aan. Maar als hij ontdekt dat zijn nieuwe buurjongen kanker heeft en bijna al zijn tijd in bed moet doorbrengen, besluit hij de zieke Drikus te helpen zijn grootste wens te laten uitkomen: het maken van een eigen zombiefilm. Dat is het begin van een avontuur waarbij ze het mooiste meisje van de school strikken om mee te helpen én per ongeluk in het vaarwater van een criminele bende raken…
     

     

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Nieuwe gezichten in tweede seizoen Thirteen reasons why

  • De 48 hoogst verwachte films van 2021

  • 20x eerlijke en magische levenslessen van Hans Christian Andersen

Zoek in artikelen