• onze waardering

Een kerst om te kussen - Alison Cochrun RECENSIE

Recensie: Een kerst om te kussen  - Alison Cochrun              

Kerst 2022. Portland, Oregon ligt bedekt onder een laag sneeuw. Op kerstavond ontmoet Ellie haar droomvrouw in een boekenwinkel. Het klikt meteen tussen beide vrouwen en Ellie wordt halsoverkop verliefd. Na een onenightstand blijkt niets wat het lijkt en breekt Ellies hart. Wanneer ze vervolgens ook haar droombaan verliest, verliest Ellie haar hoop. Een jaar later werkt Ellie in een koffiehuis. Ze komt amper rond en dreigt haar appartement te verliezen. Als Andrew, de eigenaar van het gebouw, haar een voorstel doet, kan ze onmogelijk weigeren. Een verstandshuwelijk met een knappe, rijke man kan plots veel problemen oplossen. Tot Ellie ontdekt dat ze de zus van Andrew eerder heeft ontmoet, een jaar geleden in een boekenwinkel…

Alison Cochrun schreef met Een kerst om te kussen een heerlijk romantisch boek. Deze auteur van hilarische queer boeken schreef opnieuw een feel good van de bovenste plank. De titel verraadt al dat het verhaal zich afspeelt in de kerstperiode. De beschrijvingen van de auteur slingeren je naar een vakantiehuis omringd door een dikke laag sneeuw, de geur van kerstkoekjes in de warme keuken en een open haard die een warme gloed verspreidt terwijl iedereen samen de kerstboom versiert. De ideale sfeer dus om op te roepen tijdens de komende periode. De beschrijvende stijl van de auteur komt ook erg tot recht tijdens de interacties tussen de verschillende personages. Je ervaart de wanhoop van Ellie, de onzekerheid van Jack en de jaloezie van Dylan alsof je zelf midden in het verhaal zit.

Het hoofdpersonage is dus weggelegd voor de onzekere Ellie. Ze is demiseksueel en heeft een emotionele connectie nodig voor ze zich fysiek tot iemand aangetrokken voelt. Haar angst om te falen overheerst haar leven en speelt een rol in elke beslissing die ze neemt. Jack is de droomvrouw van Ellie. Met beide benen in het hier en nu gelooft ze heel erg in zichzelf. Andrew en Dylan komen aan bod als nevenpersonages, net zoals de rest van de familie Kim-Prescott.

In Een kerst om te kussen zijn er regelmatig flashbacks naar kerstavond van 2022. Deze flashbacks worden verteld aan de hand van afleveringen die Ellie plaatste als webcomic. Boven de flashback wordt het nummer van de aflevering vermeld, samen met het tijdstip van de gebeurtenissen. Hierdoor kan je als lezer perfect situeren wanneer iets plaatsvond.

Het boek leest vlot. De gebeurtenissen volgen elkaar vloeiend op. De lezer blijft getriggerd door de vierhoeksverhouding tussen Ellie, Jack, Dylan en Andrew. Wordt de nepverloving tussen Ellie en Andres echte liefde? Wat speelt er met Dylan? Je wil blijven lezen om dit allemaal te weten te komen. Wanneer het einde een onverwachte wending wil je Een kerst om te kussen helemaal niet meer neerleggen.

Kortom, een feel good pareltje om knus mee onder een warm deken te kruipen en te ontsnappen aan deze grijze dagen.

Recensie: Een kerst om te kussen  - Alison Cochrun   

Een kerst om te kussen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ellie heeft het perfecte leven: ze is gelukkig, heeft een droombaan en op kerstavond een ontmoeting met haar droomvrouw. Maar helaas… Na een onenightstand en haar ontslag weet Ellie niet meer wat te doen. Ze gaat werken in een café en valt al snel in een sleur. Totdat Andrew, de eigenaar, haar een aanzoek doet voor een verstandshuwelijk om zo Ellies financiële en Andrews familieproblemen op te lossen. De familieproblemen beginnen hier echter pas voor Ellie wanneer ze erachter komt dat haar droomvrouw Andrews zus is! Dat wordt een awkward kerstdiner… 

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

 • De bloemist – C.L. Pattison

 • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

 • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

 • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Vakantiekookboek Italië

 • Het kamermeisje - Nita Prose

 • Even voorstellen: Sanne

Zoek in artikelen