• onze waardering

Koning - Mark Janssen & Suzanne Diederen RECENSIE

Recensie: Koning - Mark Janssen & Suzanne Diederen

De koning van de dieren, wie zou dat toch zijn? Is het de beer, de vos of de krokodil? Het moet wel de leeuw zijn! Of de olifant? Die is het grootste van alle dieren.
De dieren lijken het maar niet eens te worden, gelukkig weet de kleine muis het antwoord op deze vraag. Raden jullie mee?

In Koning geraken de dieren het maar niet eens wie nu de echte koning van de dieren is. De koning heeft vast en zeker de scherpste tanden of klauwen, anders wel de grootste bek of kop of misschien is hij wel reusachtig? Als het van de dieren afhangt, hebben ze allemaal wel een reden waarom zij de perfecte koning zijn en hun uiterlijk speelt daarin uiteraard een erg belangrijke rol.

Toch weet een bijzonder personage ons te verrassen. Mark Janssen en Suzanne Diederen kozen een bijzondere koning in hun verhaal en geven daarmee ook meteen een mooi verpakte boodschap mee aan hun jongste lezertjes en luisteraars. Je grootte hoeft geen beperking te zijn om je dromen na te streven.

Naast de boodschap, is ook de vormgeving van Koning erg mooi. De illustraties van Suzanne Diederen zijn opgebouwd uit rustige, warme kleuren en passen perfect bij de tekst van Mark Janssen die telkens op een passende plek in de illustratie staat.

Omdat het een verhaal is voor jonge kinderen, zijn de illustraties niet te complex en beelden ze exact uit wat er in de tekst geschreven staat. Hierdoor kan je het verhaal ook begrijpen zonder de tekst te lezen en is het verhaal heel leuk om jonge kinderen zelf mee aan de slag te laten gaan. Ze kunnen het verhaal in hun eigen woorden navertellen op basis van de tekeningen en op die manier stimuleert het dan weer hun taalontwikkeling.

Omdat Koning een erg luchtig verhaal is met een humoristisch kantje zal het zonder twijfel in smaak vallen bij jonge kinderen. En aangezien deze kleine mensjes vaak al grote dromen hebben, kan het ongetwijfeld ook een inspiratiebron zijn voor hun. Mark Janssen en Suzanne Diederen zullen met Koning ongetwijfeld vele kinderharten en boekenkasten veroveren!

Koning is een grappig verhaal met dieren in de hoofdrol. Ze denken allemaal de koning van de dieren te zijn tot er plots een verrassing uit onverwachte hoek komt. Met de leuke tekst en de mooie illustraties hebben Mark Janssen en Suzanne Diederen samen een heel leuk kinderboek gecreëerd dat een mooie boodschap overbrengt op een luchtige manier en jonge kinderen ongetwijfeld zal inspireren terwijl ze genieten van dit grappige verhaal.

Recensie: Koning - Mark Janssen & Suzanne Diederen

Koning

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wie is de koning van alle dieren? De sterke leeuw? De grote olifant? Of misschien de stoere krokodil?
  Mis! De koning van alle dieren is …

  De kleine muis heeft daar wel een antwoord op!

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

 • Wij allemaal

 • Dinges - David Walliams 

 • Recensie: De Grote Kans van Edsel Bronfman

Zoek in artikelen