• onze waardering

Weer op de rit - Anja Janssen RECENSIE

Recensie: Weer op de rit - Anja Janssen

De Nederlandse Robin heeft een leuke baan als gezelschapsdierendierenarts in een praktijk, maar ze wil meer ervaring opdoen met paarden en vee. Om haar droom te laten uitkomen, besluit ze te reageren op een tijdelijke vacature bij een Amerikaanse ranch. Deze specifieke ranch heeft meer te bieden dan enkel vee en paarden, want ook haar tieneridool, Sam McGuire, bevindt zich daar. Hij is namelijk de zoon van de eigenaar. Haar ideaalbeeld, van zowel ranch als Sam, wordt ruw verstoord wanneer ze aankomt in Colorado en het kost Robin heel wat doorzettingsvermogen om zichzelf aan te passen aan het leven daar.

Anja Janssen verrast de lezers op een leuke manier met deze cowboy-romance. Door een Nederlands hoofdpersonage te kiezen en haar naar een ranch in Colorado te laten afreizen, wordt het heel toegankelijk gemaakt en krijg je de kans om samen met Robin een nieuwe wereld te ontdekken. Het is een veelgebruikt recept, om een personage in een nieuwe omgeving te plaatsen, waarbij ze volledig uit hun comfortzone gehaald worden. Het ongemakkelijke zorgt voor grappige momenten en het geeft de auteur de kans om het karakter van het hoofdpersonage goed uit te verf te laten komen.

Je leert Robin in Weer op de rit dan ook goed kennen als lezer. Ze is gedreven en slim, met genoeg uitgebalanceerde positieve en negatieve punten in haar karakter om heel realistisch over te komen. Af en toe zijn er scènes waarbij Robin wel anders reageert dan je verwacht, en soms is dat verrassend en leuk, maar soms voelt het ook wat ongemakkelijk. Bijvoorbeeld wanneer ze toch heel erg opgeslokt wordt door haar eigen leven en zelf nooit vraagt naar hoe het haar vriendinnen in Nederland vergaat.

Weer op de rit is een echte slow-burn romance. Er is zeker spanning te voelen tussen de hoofdpersonages, maar dat blijft lange tijd op hetzelfde niveau hangen. De interacties tussen Robin en Sam zijn soms voorspelbaar hierdoor en Sam valt wat in ongenade bij de lezer ook. Je wil hem gewoon een schop onder de kont geven. Langs de andere kant is het heerlijk om een keer te moeten wachten in een boek, het voelt als een film met Meg Ryan en Tom Hanks, en dat zal voor veel lezers een goed gevoel zijn.

Auteur Anja Janssen kan je als lezer ook kennen van de boeken die ze onder haar andere pseudoniem, Oli Veyn, schrijft. Als Anja Janssen debuteerde ze in 2021 met Introweek. Weer op de rit is in een vlotte stijl geschreven, waardoor je als lezer moeiteloos het boek in één keer uit kan lezen. Deze feelgood stokt nergens, en heeft een gelijkmatig gezapig tempo. Het einde is wel echt heel erg cliché en voorspelbaar, maar dat voel je eigenlijk al aankomen en dat is dan ook prima. Er zitten geen echte cliffhangers of bijzondere twists in, maar je blijft steeds heel nieuwsgierig naar de achtergrond van Sam.

Weer op de rit is een heerlijke cowboy-romance, en voelt omwille van de setting vrij origineel aan. Het liefdesverhaal is dat in mindere mate, maar Anja Janssen verweeft het geheel met een lokale legende en wat algemene problematiek waar de regio mee te maken heeft. Daardoor leer je als lezer ook wat nieuws en blijft het entertainend. Laat je meevoeren naar Colorado en geniet van deze slow-burn romance.

Recensie: Weer op de rit - Anja Janssen

Weer op de rit

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De 28-jarige Robin is dierenarts in Nederland, maar stiekem droomt ze ervan om als veearts aan de slag te gaan. Dus als er een vacature online komt voor een ranch in Colorado, grijpt ze haar kans. Wat het nóg leuker maakt, is dat de ranch eigendom is van de familie van Sam McGuire, countryzanger én Robins tieneridool. Maar als ze eenmaal geland is, slaat haar droom om in een herfststorm. De cowboys zitten helemaal niet te wachten op een vrouwelijke veearts. Zal Robin erin slagen hun vertrouwen te winnen? 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Yoga Girl 5 - Vertrouwen of verliezen

  • Duet van het zwijgen 1 - Alleen - Greetje van den Berg

  • Recensie: Wat belangrijk is

Zoek in artikelen