• onze waardering

Gevangen op de magische zolder - James Nicol RECENSIE

Recensie: Gevangen op de magische zolder - James Nicol

Luca is een afstammeling van de beroemde Danelli-familie. Een familie van magische kleermakers die de spreuksteken tot in de puntjes beheersen. Mensen komen al jarenlang van heinde en verre voor hun bijzondere magische kleding. Als plotseling de klanten wegblijven en ook de zaken van oom Bertie verkocht moeten worden reist de vraag wie daar verantwoordelijk voor is. Kunnen Luca en zijn nichtje Connie het tij keren en de winkel redden? Helpt de verboden herinneringsspreuk hen verder of komt hier alleen maar narigheid van?

Zoals de titel doet vermoeden is Gevangen op de magische zolder van James Nicol niet een boek vol grootse magie. Geen toverstaffen, andere tovenaars die hen het leven zuur maken, duisternis, gevechten of veel spanning. Maar wel magie in de vorm van een draad en bijbehorende spreuk waardoor elk kledingstuk die ze naaien een speciale weversspreuk meekrijgt. Zo is er een beschermingsspreuk voor een reisjas, een liefdesspreuk voor de trouwjurk van de Koningin der reuzen, warmtespreuken voor pyjama's en heel handig; een schoonspreuk zodat je kleding niet vies wordt. Net als in Harry Potter heeft de oma van Luca ook een magisch huisdier: De wollaard Marjorie. Ze is een soort luiaard en heeft een heerlijke, fluffy vacht waarvan de draden voor de kleding worden geweven. Er zijn twee venijnige andere dieren en dat zijn de spreukvreter en de Alculi. Deze knabbelen aan de draden waardoor de spreuk vernietigd wordt of niet meer goed werkt met alle gevolgen van dien. Lukt het Luca om de spreukveters en Alculi te vernietigen en de draden te herstellen?

Voordat je antwoord krijgt op deze vraag moet je eerst wat geduld hebben, want het eerste deel van Gevangen op de magische zolder verloopt wat traag. We maken kennis met Luca, zijn oma en hun werk in de Danelli winkel. Pas als oom Bertie, zijn vrouw Lucia en nichtje Connie onaangekondigd op de stoep staan en duidelijk wordt dat ze permanent blijven komt er wat meer reuring in het verhaal. Het wordt pas echt spannend als halverwege het boek Tiberius Pepper en mevrouw Draadstaal ten tonele komen. Zal het Luca en Connie lukken om hen te ontmaskeren? En is die herinneringsspreuk echt zo gevaarlijk als oma zegt?

Gevangen op de magische zolder van James Nicol is een boek voor liefhebbers van een magie. Je kunt heerlijk opgaan in de fantasievolle setting en spreuken. Houd je ook nog eens van kleding, naaien en ontwerpen dan is dit een boek voor jou! Er komen geen gewelddadige, enge of rare dingen in voor dus om voor te lezen is het geschikt voor kinderen vanaf 7-8 jaar en zelf lezen vanaf 10 jaar.

Recensie: Gevangen op de magische zolder - James Nicol

Gevangen op de magische zolder

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Van heinde en verre weten mensen de winkel te vinden voor de magie die in de kleding is verweven. Totdat de klanten ineens wegblijven. Spreuken mislukken en Luc krijgt de schuld. Zijn strenge oom verbant hem naar de zolder. Daar vindt Luc een prachtig stuk stof waarin een vreemde spreuk is geborduurd en hij verdwijnt in een andere wereld… in een herinnering! Vindt hij zo de oplossing die de winkel kan redden? Maar afschuwelijke larven tasten de stof aan en daarmee ook Lucs enige kans om terug te keren naar zijn eigen wereld…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Het huis van eb en vloed

  • What’s new op de Nederlandse televisie?

  • Veg – Jamie Oliver

Zoek in artikelen