• onze waardering

Verstoten - Jane Harper RECENSIE

Recensie: Verstoten - Jane Harper

Tijdens het jaarlijkse Food and Wine festival in het kleine stadje Marralee wordt er een baby in een kinderwagen achtergelaten. Als er na sluitingstijd niemand komt opdagen is het een van de medewerkers die het kindje herkent. Hij belt de moeder, Kim Gillespie, en direct gaat er een telefoon over. Onderin de kinderwagen liggen haar telefoon, autosleutels en portemonnee. Waar is Kim gebleven? Voor Rohan, de vader van baby Zoe, is het eveneens een raadsel.

Als Aaron Falk een jaar later bij zijn beste vriend Raco op bezoek gaat voor de doop van diens zoontje Henry besluiten de twee onderzoek te doen naar de verdwijning van Kim. Ook dit jaar wordt het festival gehouden en dit is de uitgelezen kans om de mensen te vragen of ze vorig jaar iets hebben gezien. Is Kim zelf verdwenen of heeft iemand haar iets aangedaan? Steeds meer inwoners worden verdacht. Lukt het hen om de waarheid boven tafel te krijgen?

Verstoten is een literaire thriller dus verwacht niet al te veel actie. Het boek moet het meer hebben van de onderlinge verhoudingen tussen alle personages. En dat zijn er veel. Hierdoor duurt het even voordat je weet wie wie is. Wat is hun connectie en hoelang kennen ze elkaar al? Veel relaties gaan terug naar toen ze tieners waren en heden en verleden worden dan ook afgewisseld. Het verhaal verloopt wat traag en hier en daar is het saai. Het is ook niet echt origineel, weinig verassingen, wendingen of nieuwe inzichten van de personages.

Jane Harper probeert je door alle verhalen van vroeger op het verkeerde been te zetten. Is iedereen wel werkelijk wie ze echt zijn? Zijn ze in al die jaren door alle gebeurtenissen veranderd? Hoe heeft dat betrekking op hun huidige leven? En wat heeft dat met de verdwijning van Kim te maken? Stukje bij beetje wordt het mysterie ontrafeld en kom je er achter wie er achter haar verdwijning zit en wat voor invloed dat heeft op de inwoners van Marralee. Ook dit deel is helaas voorspelbaar.

Verstoten van Jane Harper is een matige thriller. Het is haar derde en tevens laatste boek met Aaron Falk in de hoofdrol. Haar debuut is verfilmd door Pacific standaard en kwam binnen op nummer 1 van de bestsellerslijsten van Australië. Dat jaar won ze alle prijzen die er te winnen vielen. Met zo'n goede staat van dienst zal Verstoten bij jou misschien wel in de smaak vallen.

Recensie: Verstoten - Jane Harper

Verstoten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Tijdens een drukbezocht festival op een warme lenteavond ligt een baby alleen in haar wagen, terwijl haar moeder opgaat in de menigte.

    Een jaar na dato werpt de verdwijning van Kim Gillespie nog altijd een schaduw over het leven van haar familie en vrienden in Marralee Valley, in het hart van de Australische wijngregio. Naar dit stadje reist Aaron Falk af om de doop van de baby van zijn beste vriend bij te wonen. Maar al geniet hij van het leven in de weelderige vallei, Falk begint al snel te vermoeden dat de hechte groep vrienden en familie beschadigder is dan op het eerste gezicht het lijkt. Rondom Falks vriend, de vermiste moeder en een vrouw tot wie Falk zich sterk aangetrokken voelt, blijken duistere vragen te sluimeren wanneer gebeurtenissen uit het verleden aan het licht komen.

    Waarom verlaat een moeder haar kind? Wat is er gebeurd met Kim Gillespie?

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Deze verwijderde beelden veranderen jouw blik op Draco voor altijd

  • Shoptip: 5x zonnebrillentrends van 2014

  • Recensie: Let's be Cops

Zoek in artikelen