• onze waardering

Prijskinderen - Kees de Boer RECENSIE

Recensie: Prijskinderen - Kees de Boer

Heb je je bord leeggegeten? Iets mooi gemaakt? Voor alle goede dingen krijgen Robbie en An een beker van hun vader. Ze proberen hun vader duidelijk te maken dat ze geen beker willen maar iets anders. Lukt het hen te krijgen wat ze graag willen?

In Prijskinderen wonen Robbie en zijn zusje An samen met hun vader die een fanatieke sporter is en aan wedstrijden mee doet. Het hele huis staat vol sportattributen zoals ringen, halters en boksballen. Vader is wat doorgeslagen met de winnaarsmentaliteit want voor alle goede dingen die Robbie en An doen krijgen ze tot vervelends toe een trofee. Hun kamer staat tjokvol! Daar besluiten ze iets aan te doen. Wat als ze nou eens lekker stout zouden doen? Ze verzinnen van alles maar krijgen alleen maar meer bekers totdat vader tot inkeer komt.

Kees de Boer schreef de tekst en maakte de illustraties voor Prijskinderen. Het thema is niet heel bijzonder: echte aandacht is zo veel meer dan spullen. Het verhaal moet het dan ook hebben van de uitwerking. Een alleenstaande vader die druk is met zichzelf op het gebied van sport en niet beseft dat winnen en daarvoor een prijs krijgen beter is. Het thema is iets dat je helaas vaak terug ziet bij ouders met een drukke baan en sociaal leven. Een stapje terug doen en er echt zijn voor je kinderen is wat telt.De illustraties zijn handgeschilderd met gouache in vrolijke kleuren en bevatten veel details en enkele toegevoegde elementen, zoals de kamer vol sportspullen die niet in de tekst voorkomen, waardoor er veel kijkplezier is en je samen met de kleine lezer alles aan kunt wijzen. Op welke pagina's staat de witte kaketoe? En kun je de zwarte kat vinden? Hoeveel bekers tel je?

Prijskinderen van Kees de Boer is een prentenboek waarin het draait om aandacht. Een fijn thema dat niet vaak genoeg benadrukt kan worden. Het deel dat de kinderen stoute dingen doen zal zeker in de smaak vallen. De vrolijke illustraties maken het boek een plezier om naar te kijken.

Recensie: Prijskinderen - Kees de Boer

Prijskinderen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De vader van Robbie en An is trots op zijn kinderen. Erg trots. Héél erg trots. Voor alles wat ze doen, geeft hij ze een prijs. Bord leeggegeten, tekening gemaakt, legokasteel gebouwd: alles is een trofee waard. Robbie en An hebben hun buik vol van al die trofeeën, en ze besluiten om wat minder lief te worden, misschien dat dat helpt…
     

     

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Voeding & immuunsysteem - Marjolein Dubbers

  • Wicca, wierook & brandende liefde

  • Recensie: Kom niet dichterbij

Zoek in artikelen