• onze waardering

De man met duizend gezichten - Lex Noteboom RECENSIE

Recensie: De man met duizend gezichten - Lex Noteboom

Michelle is toe aan een vakantie en net als zij samen met haar dochtertje Alexa en man Daniel in hun privévliegtuig naar Dubai stappen krijgen zij het nieuws dat Vigo, Daniels tweelingbroer, is verongelukt. Halsoverkop vliegen ze naar Kazichië, het geboorteland van Daniel en Vigo Lechkov die daar president was. Michelle gaat er vanuit dat ze blijven tot na de begrafenis. Maar daar denkt de moeder van Daniel heel anders over. Daniel wordt geacht zijn broer op te volgen. Gaat Daniel mee in de plannen van zijn moeder en familie om het land veilig te stellen of slaat hij samen met zijn vrouw en dochtertje op de vlucht?

De man met de duizend gezichten van Lex Noteboom is een echte thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten. Het is een boek met veel vaart, nergens zakt het in en de verschillende verhaallijnen wisselen elkaar af waardoor het nergens saai wordt. Noteboom schrijft beeldend, de belangrijke gebouwen, de stad en de omgeving in het land Kazichië worden uitvoerig beschreven waardoor je een goed beeld krijgt van de setting. De personages worden eveneens goed neergezet zodat je direct wel of geen sympathie voor diegene krijgt of twijfels of hij of zij wel te vertrouwen is.Want wie is er te vertrouwen? Is je eigen man wel wie je dacht wie hij was? Heeft je familie het beste voor je voor? Of wint geld, macht en status?

Macht is waar het om draait in De man met duizend gezichten. Alles moet daarvoor wijken. Opstand, bombardementen, geweld en moorden wisselen zich in hoog tempo af. Niet alleen fysiek maar ook digitaal. Wat is er nog echt? Daniel is een genie op het gebied van IT. In hoeverre gebruikt hij deze kennis in de strijd om zijn land en zijn gezin? Wat is de rol van de media? Iedereen neemt tegenwoordig alles klakkeloos aan zonder iets te controleren op echtheid. Hoe zal dat in de toekomst gaan als AI steeds geavanceerder wordt? Allemaal vragen die opkomen tijdens het lezen van dit boek.

De man met de duizend gezichten is voor liefhebbers van een echte thriller vol geweld, machtsstrijd, spanning en politiek. Ben je na het lezen fan geworden? Dit is het debuut van Lex Noteboom, maar hij heeft een achtdelige thriller-podcast opgenomen over een tweede verhaal in Kazichië: De vrouw met de duizend gezichten.

Recensie: De man met duizend gezichten - Lex Noteboom

De Man met Duizend gezichten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In een wereld waarin fake news, big data en social media de dienst uitmaken, gaan drie personen op zoek naar de waarheid. En alles draait om die ene mythische figuur: de Man met Duizend Gezichten.

  Wanneer Vigo Lechkov, president van de Democratische Republiek Kazichië, wordt vermoord, keert zijn tweelingbroer Daniel na twintig jaar terug naar het vaderland voor de begrafenis. Maar al snel blijken Daniel en zijn vrouw Michelle de voormalige Sovjetstaat niet meer te kunnen verlaten. Er heerst grote onrust in het land, waar in het oostelijk deel de roep om onafhankelijkheid  steeds luider klinkt en in de hoofdstad sommige oligarchen definitief willen afrekenen met de familie Lechkov.

  Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie heeft Daniels familie met ijzeren vuist over Kazichië geheerst. Nu Vigo dood is, zou Daniel middels zogenaamd vrije verkiezingen tot de nieuwe president moeten worden verkozen. Dit is het laatste wat Daniel wil, maar wanneer er een staatsgreep wordt gepleegd en de Russische geheime dienst en de CIA zich ermee gaan bemoeien, begrijpt hij dat gevangen zit in een dodelijk web.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

 • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

 • Het jaar rond - Cathy Bramley

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

 • Het YouTube-boek van Heleen van Royen

 • Recensie: Sleeping with other people

 • Middernachtsfeest - Sarah Sprinz

Zoek in artikelen