• onze waardering

Het perfecte huwelijk – Anna Ekberg  RECENSIE

Recensie: Het perfecte huwelijk – Anna Ekberg                                

Een droomhuis met uitzicht op een fjord. Een zoon die na een lange medische strijd eindelijk dingen kan doen die een normale tiener doet. Christian en Leonora hebben alles om gelukkig te zijn. Helaas verloor het koppel elkaar ergens onderweg en maken hun geheimen nu hun huwelijk langzaam maar zeker kapot. Als Leonora haar man betrapt tijdens een stomende vrijpartij met zijn minnares stelt ze hem voor een ultimatum: hij verbreekt de affaire of Leonora geeft hem aan bij de politie. Christian ziet daarop maar één uitweg: Leonora uit de weg ruimen. Al snel blijkt echter dat hij zijn echtgenote zwaar onderschat. Er breekt een hel los die Christian niet zag aankomen…

Het perfecte huwelijk is een mix van een tragisch liefdesverhaal en een spannende thriller. De verhaallijn van de uitdovende liefde tussen Leonora en Christian wordt zodanig realistisch beschreven dat menig lezer dit zal herkennen. Anna Ekberg laat de leze nadenken over relaties, hoe die evolueren, in welke mate je moet blijven vasthouden aan het bekende. Het gevoel van onmacht en het idee dat moord de enige uitweg is, wordt zo goed opgebouwd dat je wil tussenkomen en hem wil waarschuwen. Keerpuntje is daarbij dat het verhaal een eerder voorspelbaar verloop kent.

Anna Ekberg is het pseudoniem van twee auteurs, het Deense schrijversduo Anders Rennow Klarlund en Jacob Weinreich. Samen hebben ze al vier psychologische thrillers op hun naam staan en zijn ze een gevestigde waarde in de Deense bestsellerlijsten. Het perfecte huwelijk is hun eerste internationale succes. Het werd onder meer verfilmd door Netflix. Het duo heeft een aangename schrijfstijl. Hun uitgebreide woordenschat, ongecompliceerde zinnen en hun oog voor detail triggeren je om te blijven lezen. Op geen enkel moment heb je het idee dat dit boek door twee auteurs geschreven werd.

Het perfecte huwelijk wordt op een originele manier verteld. Een voormalig politierechercheur haalt met zijn volwassen dochter herinneringen op aan zijn eerder leven. Het verhaal van Christian en Leonoras perfecte huwelijk wordt door Holger verteld aan zijn aanvankelijk sceptische dochter Josefine, nota bene op de dag van haar huwelijk. Samen met haar word je meegezogen in zijn vertellingen en wil je meer weten. Je hebt het idee dat je als lezer mee aan tafel zit bij Josefine en samen met haar aan Holgers lippen hangt.

De rauwe emoties worden subliem neergepend door Anna Ekberg. De eenzaamheid van Leonora, de jeugdige passie van Zenia, de twijfel van Christian en de angst om zijn vrouw te kwetsen spatten van de pagina’s. Hoewel Het perfecte huwelijk geen nagelbijter is, zorgen deze emoties ervoor dat het boek een degelijke psychologische thriller is met een onverwachte plotwending.

Recensie: Het perfecte huwelijk – Anna Ekberg 

Het perfecte huwelijk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je bent al jaren met haar getrouwd. Maar ken je haar echt?

  Christian en Leonora zouden gelukkig moeten zijn. Ze hebben een droomhuis met uitzicht op de fjorden en een zoon die gezond is verklaard na een lang ziekbed. Maar ze hebben ook geheimen. Rancune, eenzaamheid en onvervulde verlangens maken hun huwelijk kapot.

  Als Leonora haar man betrapt met een andere vrouw, stelt ze hem een ultimatum: hij verbreekt de affaire, of zij geeft hem aan bij de politie. Want Leonora weet hoe Christian de peperdure behandeling van hun zoon heeft betaald. Christian ziet nog maar één uitweg: hij moet van Leonora af. En dus stapt hij in zijn busje, rijdt naar haar vaste hardlooproute en rijdt haar dood. Maar als Christian trillend van schok thuiskomt, zit Leonora gewoon op de bank. Wie heeft hij zojuist aangereden? En wat gebeurt er als zijn vrouw erachter komt wat hij van plan was? Eén ding is duidelijk: niets kan hem voorbereiden op de hel die op het punt staat los te barsten.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

 • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

 • Het jaar rond - Cathy Bramley

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

 • Gevaarlijke vriendschap - Katja Brandis

 • Recensie: Watersong 3 - Getij

 • Uitgelicht: winnende recensie Voor jou

Zoek in artikelen