• onze waardering

Theseus en de Minotaurus - Ingrid Vandekerckhove RECENSIE

Recensie: Theseus en de Minotaurus - Ingrid Vandekerckhove

Theseus is de zoon van twee vaders. De god Poseidon en een sterfelijke koning. Pas als hij een loodzware steen kan opheffen krijgt hij de waarheid te horen wie zijn tweede vader is. Theseus traint, samen met Herakles, elke dag hard om het rotsblok te kunnen optillen. Gaat hem dit lukken en zal hij zijn tweede vader ontmoeten?

Theseus en de Minotaurus is een boek voor liefhebbers van de Griekse mythologie of kinderen die daar geïnteresseerd in zijn. Volgens de achterflap is het voor kinderen vanaf tien jaar, maar gezien de verhaallijn en onderwerpen zoals offeren en verliefdheid is dertien of veertien jaar een betere indicatie. De kinderen in het boek zelf zijn ook rond de zestien en er komen veel volwassenen (de koning, prinsessen en (half)goden) in voor. Maaltijden worden genuttigd met drank en ook gevechten en straffen komen in de boek voor. Ingrid Vandekerckhove heeft bewust de vrienden van Theseus toegevoegd om het verhaal voor kinderen toegankelijk te maken. Achterin het boek staat een stamboom van de goden en een lijst met de personages zodat je weet wie wie is. Het is raadzaam om, als je nog niet bekend met de Griekse mythologie, dit eerst te lezen.

Het eerste deel van Theseus en de Minotaurus verloopt wat traag. Je moet je er een beetje doorheen worstelen en het duurt even voordat je bekend bent met alle personages. Halverwege wordt het een stuk spannender als de Minotaurus is geboren en Theseus samen met zijn vrienden afreist om het half dier/half mens te verslaan. Lukt het Theseus om de Minotaurus te doden en zijn vrienden te redden? En welke prijs moet hij daar voor betalen?

De tekeningen, in grijstinten van Frodo De Decker, zijn gedetailleerd en een welkome afwisseling bij dit voor kinderen wat zwaarder boek. Ze vullen afwisselend een hele of halve pagina en geven een goede voorzet om je fantasie de vrije loop te laten van hoe het daar in het oude Griekenland uit zag.

Theseus en de Minotaurus van Ingrid Vandekerckhove is een goede introductie voor iedereen die geïnteresseerd is de Griekse mythologie of van spanning, gevechten en geschiedenis houdt.Je moet even opstarten maar als het verhaal eenmaal loopt wordt het spannend en wil je weten hoe het afloopt.

Recensie: Theseus en de Minotaurus - Ingrid Vandekerckhove

Theseus en de Minotaurus

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De Griekse held en halfgod Theseus is de zoon van twee vaders: de god Poseidon en een sterfelijke koning. Om te weten te komen wie zijn tweede vader is, moet Theseus een loodzware steen opheffen. Dankzij zijn bijna goddelijke kracht, heel veel training en de steun van Herakles lukt het hem uiteindelijk om het rotsblok op te tillen. Nu Theseus weet wie zijn sterfelijke vader is, begint hij aan een avontuur dat hem naar Athene en op Kreta brengt. Op dat eiland wordt hij verliefd op koningsdochter Ariadne en komt hij oog in oog te staan met de monsterlijke Minotaurus … Een spannend boek over een jongen die de wijde wereld in trekt, op zoek naar zijn familie, een uitdagend gevecht en de liefde. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Het boek voor meisjes met lef

  • Gossip Girl 10: Deel de passie

  • De trollen van Leif - Pieter Koolwijk

Zoek in artikelen