• onze waardering

De Griekse dochter - Soraya Lane RECENSIE

Recensie: De Griekse dochter - Soraya Lane

Ella krijgt via de notaris een kistje dat is nagelaten door haar overgrootmoeder. Een stukje bladmuziek en een foto van een vrouw en dochtertje is het enige wat in het kistje zit.Wat heeft dit met haar familiegeschiedenis te maken? De foto is onmiskenbaar genomen op het Griekse eiland Skopelos. Zal ze naar Griekenland afreizen om haar verleden te ontrafelen? Of moet ze thuisblijven net nu ze de liefde heeft gevonden?

De Griekse dochter is deel drie in de serie van de Verloren dochters. Zeven vrouwen (eigenlijk zes want er komt er één niet opdagen) krijgen een brief van een notaris of ze naar kantoor willen komen waar ze allen een kistje krijgen. In het kistje zitten twee aanwijzingen die verwijzen naar hun overgrootmoeder, die het heeft achtergelaten in Hope's house, een opvanghuis voor zwangere, ongehuwde moeders.

In De Griekse dochter volgen we Ella, eigenaresse van een galerie. In haar kistje zit een stukje bladmuziek met aantekeningen en de letter B en een foto van een moeder en haar dochtertje met op de achtergrond het landschap van eiland Skopelos. Met het kistje onder haar arm gaat ze naar haar tante maar ook zij kan er weinig van maken. Haar oma is onlangs overleden en haar moeder staat enigszins afwijzend tegenover de inhoud en vraagt haar het te laten rusten. In de tussentijd ontmoet ze Gabriel die haar aanmoedigt om naar Griekenland te gaan om achter de waarheid te komen en haar passie, schilderen weer op te pakken. Komt ze te weten wie haar overgrootmoeder was en wat speelt er tussen Ella en Gabriel, gewoon vriendschap of is het ware liefde?

De tweede verhaallijn speelt zich af in 1967. Het Grieks/Engelse meisje Alexandra moet gedwongen Athene verlaten en wordt ondergebracht bij haar tante in Londen. Daar ontmoet ze tijdens het uitgaan de charmante Bernard, een briljante cellist. Hij haalt haar over om auditie te doen bij zijn ensemble want Alexandra speelt prachtig viool. Ze delen niet alleen de passie voor muziek maar er bloeit ook iets moois tussen hen op. Maar dan is er een onverwachte wending. Zal hun liefde standhouden?Als je eenmaal aan deze serie van Soraya Lane begint wil je niet meer stoppen. De afwisseling tussen heden en verleden, het ontrafelen van een familiegeschiedenis, hartverwarmende reacties van die familie, elke keer een mooie omgeving en natuurlijk de liefde. Deze boeken hebben het allemaal. Het is heerlijk wegdromen en meeleven met de hoofdpersonen. Je wordt ook nieuwsgierig naar je eigen familiegeschiedenis, hoe verliep het leven van je overgrootouders?

Gelukkig is Soraya Lane nog lang niet klaar. De serie zal uit acht delen bestaan. De Engelse versie van De Zwitserse dochter verschijnt in het voorjaar, de Nederlandse begin juli 2024.

De Griekse dochter is een heerlijke feelgood roman. Reserveer een vrij weekend en nestel je in een grote stoel of bank met wat lekkers en laat je meeslepen door het levensverhaal van Alexandra en Ella.

Recensie: De Griekse dochter - Soraya Lane

De verloren dochters 3 - De Griekse dochter

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Londen, heden. Ella bekijkt een oude foto van een onbekende vrouw met een kind, en een vergeeld blad met muziek. Verder zit er niets in het kistje dat ze na het overlijden van haar oma in handen kreeg. Ze vraagt zich af wat deze dingen in hemelsnaam te maken hebben met haar eigen familie. Wanneer haar zoektocht naar een Grieks eiland leidt, twijfelt Ella. Ze is voor het eerst in jaren weer verliefd, is dit het juiste moment om op reis te gaan?
  Londen, 1967. Sinds Alexandra Griekenland is ontvlucht in het gevolg van de koninklijke familie, woont ze bij haar tante. Ze mist haar thuis verschrikkelijk, totdat ze haar liefde en talent voor muziek ontdekt. Wanneer ze cellist Bernard ontmoet, ontvouwt zich een grote passie tussen hen. Maar dan moet ze onverwacht de grootste beslissing van haar leven nemen...

  De verloren dochters is een achtdelige serie met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Van De Italiaanse dochter en De Cubaanse dochter zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Now you see me 2

 • Chantal van Gastel genomineerd voor de VIVA400

 • Op aarde schitteren we even - Ocean Vuong

Zoek in artikelen