• onze waardering

Een gevoelige snaar - Julia Quinn RECENSIE

Recensie: Een gevoelige snaar - Julia Quinn

We zijn alweer beland bij het derde avontuur van de Smythe-Smith familie! Nadat we Honoria Smythe-Smith in het eerste boek hebben gevolgd en gouvernante Anne Winter in het tweede boek in de spotlight stond, is het nu de tijd voor Sarah Pleinsworth. 

Wie is de familie Smythe-Smith ook alweer? In de wereld die we kennen van Bridgerton is het beruchte jaarlijkse optreden van de Smythe-Smith nichtjes niet te missen. Alle meisjes uit de familie moeten een muziekinstrument leren te bespelen (alhoewel niet iedereen daar de muzikale aanleg voor heeft) en voor een groot publiek optreden. De enige uitweg? Trouwen. 

In ieder boek staan twee personages centraal. Een meisje uit de familie (of de gouvernante) en haar tegenspeler. De boeken kunnen los van elkaar gelezen worden, maar de personages komen gaandeweg wel weer langs. Deze verwijzingen zijn alleen leuk als je bekent bent met de eerdere delen. 

Een gevoelige snaar volgt lady Sarah Pleinsworth, de nicht van Daniel Smythe-Smith, die zich klaarmaakt om het ja-woord te geven aan zijn Anne. Lord Hugh Prentice was de beste vriend van Daniel, maar raakte ernstig gewond met een duel met hem. Dat kan Sarah Hugh maar moeilijk vergeven: zij moest zich toen terugtrekken uit de Londense ton, liep de kans op een huwelijkspartner mis (waardoor ze niet kon ontsnappen aan het muziekavondje!) en haar neef moest onderduiken in het buitenland. Hugh’s been raakte gewond in zijn duel met Daniël en is nooit helemaal hersteld. Daardoor loopt hij mank en met een stok.  

Als Sarah en Hugh verplicht tijd moeten doorbrengen tijdens twee bruiloften leren ze elkaar gaandeweg te tolereren. En zoals het een enemies-to-lovers verhaal betaamd, groeien die gevoelens steeds warmer. 

Net als zijn voorgangers is Een gevoelige snaar een makkelijk boek om te lezen. Het heeft niet heel veel diepgang, maar biedt leuke achtergrondinformatie voor fans van Bridgerton. De personages zijn nog steeds wat oppervlakkiger, maar de schrijfstijl van Julia Quinn maakt heel veel goed. De dialogen tussen de twee hoofdpersonages zitten ook weer boordevol humor en intelligente opmerkingen. Daarnaast komt die humor ook nog uit andere hoeken, zoals de bijdragen van de zusjes van Sarah. 

De vonken vliegen er snel vanaf, het tempo ligt hoog, de dialogen zijn scherp en de humor is gevat. Het is weer alles wat je ondertussen van Julia Quinn mag verwachten. Fans van historische romans en enemies-to-lovers verhalen: veel plezier! En ondertussen zijn wij natuurlijk benieuwd wie de volgende leading lady wordt. 

Recensie: Een gevoelige snaar - Julia Quinn

Smythe-Smith 3 - Een gevoelige snaar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hugh Prentice is een slimme en doelgerichte man die niks moet hebben van vrouwen met gevoel voor drama. Zeker niet na het noodlottige duel dat hem jaren geleden een van zijn benen kostte. Sarah Pleinsworth is juist behoorlijk extravert en draagt het hart op de tong. Ze moet niks van Hugh hebben omdat ze niet kan vergeten dat het duel waarin hij gewond raakte bijna haar familie ruïneerde.

  Maar dan schopt het lot alles flink in de war en zijn Sarah en Hugh ­genoodzaakt een week lang met elkaar op te trekken. Tot hun grote schrik blijken ze zich enorm tot elkaar aangetrokken te voelen. Was hun eerste indruk van elkaar misschien toch niet de juiste en moeten ze hun mening herzien?

   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Godmothered

 • Whoopsie Daisy: niet per ongeluk de leukste!

 • Sunset Boulevard

Zoek in artikelen