• onze waardering

Thin Air - Kellie M. Parker RECENSIE

Recensie: Thin Air - Kellie M. Parker

Emily Walters, een 17-jarige Amerikaanse studente die samen met het vriendje van haar beste vriendin is uitgekozen om deel te nemen aan een wedstrijd in Parijs, is de hoofdpersoon van Kellie M. Parkers' Thin Air. Twaalf deelnemers van verschillende scholen stappen samen op het vliegtuig naar Parijs. De prijs? Een royale studiebeurs. De eerste opdrachten voor de wedstrijd zullen al tijdens de acht uur durende vlucht worden uitgedeeld, de strijd kan dus direct beginnen. De spanning is vanaf moment één duidelijk voelbaar.

Al snel blijkt de competitie veel harder dan de deelnemers hadden kunnen bedenken. Eén van de passagiers wordt dood aangetroffen in het vliegtuig. De wedstrijd verandert daardoor in een race tegen de klok, waarin de deelnemers op zoek moeten naar de dader om hun geheimen en hun levens te beschermen.

Thin Air is geschreven vanuit de ik-persoon, in de persoon van Emily, via wie de lezer de andere deelnemers van de wedstrijd leert kennen. Het gehele verhaal speelt zich af gedurende de acht uur durende vlucht vanuit Amerika naar Parijs. Kellie M. Parker grijpt de aandacht van de lezer direct met de ijzersterke, spannende proloog van het boek en weet deze daarna, door een mooie opbouw van het verhaal gedurende het hele verhaal vast te houden.

Het verhaal van de deelnemers is chronologisch opgebouwd, waardoor het, ondanks de feitjes over de kandidaten, hun drijfveren, geheimen en de elkaar snel opvolgende gebeurtenissen, toch steeds goed te volgen blijft. Door Parkers' sterke opbouw van het verhaal kom je steeds meer te weten over de kandidaten, waarmee je als het ware onderdeel wordt van de groep en dus van de zoektocht naar de dader. De deelnemers zijn allen goed uitgewerkt, zo worden specifieke trekjes, het uiterlijk en innerlijk gedetailleerd uitgewerkt. Parker weet zo te bewerkstelligen dat de lezer echt onderdeel wordt van het verhaal.

De hoofdstukken in Thin Air zijn vrij lang, maar dat is eigenlijk niet erg storend. Dat heeft er mee te maken dat alle hoofdstukken zijn doorweven met constante spanning en details die het verhaal op gang houden. Hoewel het verhaal zich eigenlijk maar op één locatie afspeelt, verveelt dat geen moment, omdat er enorm veel variatie in het verhaal zelf zit. Je wordt van de ene in de andere situatie gegooid, terwijl je samen met hoofdpersoon Emily allerlei hypotheses opstelt over de mogelijke dader. Het verhaal bevat verrassingen, spannende twists en Parker weet het voor elkaar te krijgen om de lezer meerdere keren op het verkeerde been te zetten.

De beeldende schrijfstijl van Kellie Parker zorgt ervoor dat je je de situatie in het vliegtuig goed voor kunt stellen, ook hier helpen de details enorm. Wel wordt over het vliegtuig op een gegeven ogenblik zoveel informatie gegeven dat een plattegrondje handig was geweest. Maar dat is ook eigenlijk het enige dat op Thin Air is aan te merken.

Kellie M. Parkers' Thin Air is een boek dat heerlijk weg leest en een echte aanrader voor fans van bijvoorbeeld Karen McManus en Holly Jackson.

Recensie: Thin Air - Kellie M. Parker

Thin Air

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De 17-jarige Emily Walters krijgt een fantastische kans: ze mag in het buitenland meedingen naar een enorme geldprijs. Daarmee kan ze haar opleiding betalen én door het geldbedrag kunnen zij en haar moeder hopelijk uit de armoede ontsnappen. Maar wanneer de twaalf deelnemers op een privévliegtuig naar Europa stappen, realiseert Emily zich al snel dat één iemand tot alles bereid is om te winnen. En niet alleen moet ze het flirterige vriendje van haar beste vriendin in de gaten houden, ze moet bovendien haar eigen duistere geheimen zien te beschermen. Ze heeft geen idee hoe ze de wedstrijd – of zelfs deze vlucht – moet doorkomen. En dan valt de eerste dode...

  Naarmate er aan boord steeds meer geheimen worden onthuld, beseft Emily dat ze razendsnel zal moeten ontdekken wie ze kan vertrouwen en wie hen allemaal probeert te vermoorden – voordat zij zelf het volgende slachtoffer wordt.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Chicklit Noir: onheilspellend en meeslepend!

 • De meest bijzondere boekenwinkels wereldwijd

 • Geschonden graf - Val Mcdermid

Zoek in artikelen