• onze waardering

De spionne - Tess Gerritsen RECENSIE

Recensie: De spionne - Tess Gerritsen

Na haar pensionering is Maggie Bird neergestreken in het slaapstadje Purity om daar een kippenboerderij te runnen. Haar plan om van haar rust te genieten valt in duigen als ze het lichaam van een vrouw op haar oprit vindt. Wie heeft het lef om haar tragische verleden weer op te rakelen? En kunnen haar vrienden van de Martiniclub, allen gepensioneerde CIA-agenten, haar helpen om er achter te komen wie het op haar gemunt heeft?

De spionne is geen actie of psychologische thriller maar een die uitnodigt om mee te puzzelen. Tess Gerritsen schrijft zoals gewoonlijk weer boeiend en op precies de juiste momenten reikt ze de aanwijzingen aan die je nodig hebt om de puzzel op te lossen. Wie heeft het op Maggie gemunt? Wat is de rol van haar echtgenoot? En wat is er werkelijk met hem gebeurd? Wie is er te vertrouwen? En wie komt er levend vanaf?

Tess Gerritsen schreef de razend populaire Rizzoli en Isles-serie en een tiental opzichzelfstaande boeken. De spionne is het eerste deel van haar nieuwe serie de Martiniclub. De Martiniclub verwijst naar het groepje bejaarde CIA-agenten die neergestreken zijn in het slaapstadje Purity in Maine. Hier genieten ze van hun pensioen en gaan ze anoniem door het leven. Althans dat was de bedoeling totdat Maggie onverwachts bezoek krijgt en deze vrouw later vermoord en verminkt op haar oprit ligt. Het grootste gedeelte van het boek wordt vertelt vanuit het perspectief van Maggie (afwisselend in heden en verleden) en daarnaast vanuit agente Jo. Jo werkt bij het plaatselijke politiekorps van Purity en is vastbesloten de moord op te lossen. Ze krijgt al snel argwaan als Maggie veel optrekt met haar vrienden van de Martiniclub die verdacht veel weten van geweren, voetafdrukken en andere politiezaken. Halen ze hun kennis echt uit de detectives die ze bespreken tijdens de bijeenkomsten van hun leesclub?

De spionne is een echte aanrader voor als je van puzzelen houdt. Het leest makkelijk en zakt nergens in waardoor de vaart erin blijft en je het boek niet weg kunt leggen totdat je alle stukjes compleet hebt. Lukt het jou om de puzzel op te lossen of blijft het tot aan het eind een verrassing?

Recensie: De spionne - Tess Gerritsen

De spionne

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het eerste deel in een spannende nieuwe serie van Tess Gerritsen

    Voormalig spion Maggie Bird kwam naar het kustplaatsje Purity om haar verleden achter zich te laten nadat een missie tragisch mislukte. Tegenwoordig leeft ze in alle rust op haar kippenboerderij. Maar wanneer Maggie een lichaam op haar oprit vindt, weet ze dat de geesten uit haar verleden haar opnieuw komen kwellen. Ze richt zich tot haar oude vriendenkring - allemaal gepensioneerde CIA-agenten - om te achterhalen wie haar probeert te vermoorden en waarom. De Martini Club-leden, zoals ze zichzelf noemen, zijn dan misschien wel gepensioneerd, maar ze hebben nog steeds een aantal handige skills die ze dolgraag willen gebruiken, al is het maar om hun huidige saaie levens op te fleuren.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit.nl interviewt: Tess Gerritsen

  • De laatste sterft

  • Sneeuwval

  • Het stille meisje

  • Van mij alleen

Zoek in artikelen