• onze waardering

Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn RECENSIE

Recensie: Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

Emily en William zijn voor de media een bekend stel en geven hun extravagante bruiloft in een kasteel op een groot landgoed. Alles is tot in de kleinste details geregeld maar er zijn een paar dingen waar Emily geen invloed op heeft. Haar broer Erik, labiele moeder Annika en het weer. Wat begint als een prachtige dag eindigt in een gruwelijk drama. Heeft deze gebeurtenis te maken met het ongeluk dat acht jaar geleden plaatsvond? En komt, na al de jaren, de waarheid eindelijk boven tafel?

Tot de dood ons scheidt van de Zweedse schrijfster Malin Stehn is een psychologische thriller die vanaf de eerste pagina in je hoofd gaat zitten. Er zit geen actie in zoals een gewone thriller maar Stehn weet het zo goed te schrijven dat er veel vaart in het boek zit en je het niet weg kunt leggen. Je wilt weten wat er acht jaar eerder gebeurd is en wat de invloed daarvan op de hoofdpersonen nu is. Zijn ze hierdoor veranderd of hebben ze hun normale leven weer op kunnen pakken? Tot de dood ons scheidt blijft tot het laatst spannend. Wat is de gruwelijke ontdekking die op het bruiloftsfeest gedaan wordt? Is het opzet of was het een ongeluk? Er zijn meerdere opties. Heb jij het bij het rechte eind?

Het boek begint met een proloog en wisselt dan af tussen verleden, acht jaar geleden ten tijde van het ongeluk en het heden, het bruiloftsfeest van Emily en William. Deze hoofdstukken worden vertelt vanuit het perspectief van een gezin: Emily, Emily's broer Erik, haar moeder Annika en vader Mats. Hoewel het even schakelen is tussen deze perspectieven en alle bijrollen van de bruiloftsgasten en vrienden en schoonfamilie pak je het snel op en leest het als een trein. Hoewel Malin Stehn de gebeurtenissen heeft uitvergroot zullen de meeste van ons zich wel iets herkennen in de grillen van sommige familieleden. Aardig tegen elkaar moeten doen terwijl je diegene wel kunt wurgen, snedige opmerkingen, twijfels over goed moederschap, zelfmedelijden, het ene kind voortrekken ten opzichte van de ander en natuurlijk de familiegeheimen. Wie heeft er geen? Al deze emoties heeft ze goed uitgewerkt waardoor het verhaal gaat leven en je daadwerkelijk een kijkje in de hoofden van personages krijgt. Met wie heb jij sympathie? Je bent snel geneigd te oordelen, bijvoorbeeld over Annika. Kun jij je in haar verplaatsen en er anders naar kijken? Zou jij hetzelfde hebben gedaan als Mats en de vader van William?

Tot de dood ons scheidt is een spannende psychologische thriller van ruim 380 pagina's dat je veel leesplezier geeft. Het boek geeft aanleiding over je eigen familie na te denken. Hoe zijn de banden? Wat is familie eigenlijk? Moet dat een bloedband zijn of is familie iets dat je creëert met de mensen waarbij je je op je gemak voelt en jezelf kunt zijn?

Recensie: Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

Tot de dood ons scheidt

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Emily gaat trouwen en alles rond haar uitbundige kasteelbruiloft is tot in de puntjes geregeld. Er zijn slechts drie details waar Emily geen invloed op heeft: het weer, haar moeder Annika en haar oudere broer Erik. Het weer pakt fantastisch uit, maar tijdens het extravagante huwelijksfeest lopen de spanningen onder de gasten op. Wanneer in de donkere kasteeltuin een gruwelijke ontdekking wordt gedaan, komt veel wat verborgen was aan het licht.
  Tot de dood ons scheidt draait om twee families van wie het gewone leven, vol voetbaltrainingen en gezamenlijke verjaardagen, wordt verscheurd door een auto-ongeluk waarbij een familielid betrokken is.
  Acht jaar later worden beide families herenigd op de bruiloft, waar duidelijk wordt dat alle wonden uit het verleden nog lang niet zijn geheeld. Je kunt een geheim nog zo goed bewaren, de waarheid komt uiteindelijk altijd boven…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Beroemd!

 • Netflix newsflash!

 • Recensie: De tweelingparadox

Zoek in artikelen