• onze waardering

De Sterren van Mithra – Schitterende sterren – Nora Roberts RECENSIE

Recensie: De Sterren van Mithra – Schitterende sterren – Nora Roberts

 

Schitterende sterren zijn de eerste twee delen van De Sterren van Mithra serie: Jonkvrouw in nood en Wilde avonturen. Onbedoeld zijn de 3 diamanten die samen De Sterren van Mithra vormen bij drie vriendinnen beland: Bailey, M.J. en Grace. In Jonkvrouw in nood is Bailey haar geheugen kwijt en klopt ze bij detective Cade Parris aan om te ontdekken wat er met haar is gebeurd. M.J. wordt in Wilde avonturen kort achter elkaar door 2 overvallers aangevallen. In een flits kiest ze om mee te geen met haar eerste aanvallen. Zowel Bailey als M.J. proberen te achterhalen waarom ze ineens een enorme diamant in hun bezit hebben.

 

De verhalen van zowel Jonkvrouw in nood als Wilde avonturen zitten goed in elkaar. De verhalen kloppen los van elkaar en haken aan het einde goed in elkaar. Een goed begin van de serie De Sterren van Mithra. De stijl van het verhaal is echt een kwestie van smaak en het moet passen met waarvoor je in de stemming bent om te lezen. Beide verhalen lezen lekker weg en zijn avontuurlijk. De originele verhalen dateren uit 1997 en dat is te merken in de verhalen. Verhalen over zogenaamd hulpeloze vrouwen die gered moeten worden door een man en waarbij het dan bijzonder is als de vrouw toch wel iets blijkt te kunnen zijn niet meer van deze tijd. Ondanks de irritatie die dat soms kan oproepen tijdens het lezen zijn de verhalen spannend genoeg om door te lezen en graag te willen weten hoe het afloopt. Daarom is het weer jammer dat het verhaal na Jonkvrouw in nood en Wilde avonturen nog niet afgerond is. Het verhaal is namelijk nog verre van af en er zijn nog veel geheimen te ontrafelen.

 

De stijl van De Sterren van Mithra – Schitterende sterren neigt binnen de feelgood wat naar het avonturengenre. En dat zal niet iedereen aantrekken. Maar liefhebbers hiervan zullen hun hart ophalen aan dit verhaal en er erg van genieten. De schrijfstijl van Nora Roberts is zoals we van haar gewend zijn; makkelijk leesbaar en zeer beeldend. Je ziet het verhaal bijna als een film voor je en het maakt ook dat je je heel gemakkelijk in het verhaal kunt inleven. Ze heeft de personages van De Sterren van Mithra – Schitterende sterren voldoende uitgewerkt om het verhaal goed te kunnen volgen maar ook weer niet zo uitgebreid dat de vaart uit het verhaal gaat. Een goede balans dus. Het verhaal leest gemakkelijk weg en het kost geen moeite om in het verhaal te komen. Vanaf de eerste bladzijde wil je weten hoe het verhaal gaat aflopen.

 

Samengevat is De Sterren van Mithra een vermakelijke serie waarbij het wel belangrijk is de verhalen in de juiste volgorde te lezen. Liefhebbers van Nora Roberts zullen veel plezier hebben bij het lezen van De Sterren van Mithra – Schitterende sterren. En vervolgens bijna niet kunnen wachten op de volgende twee delen.

 

Recensie: De Sterren van Mithra – Schitterende sterren – Nora Roberts

De sterren van Mithra - Schitterende sterren

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Jonkvrouw in nood: Wanneer een radeloze vrouw bij detective Gade Parris aanklopt, aarzelt hij niet haar te helpen. De vrouw herinnert zich niets meer, maar heeft wel een koffer met meer dan één miljoen dollar bij zich én een gigantische diamant. Hij gelooft niet dat de vrouw dit alles gestolen heeft, daarvoor is ze te open en te eerlijk. Dat ze ook onweerstaanbaar is, probeert hij te negeren - dat leidt hem maar af van zijn werk...

    Wilde avonturen: M.J. O'Leary schrikt zich dood wanneer ze wordt overvallen, maar omdat ze de zwarte band in karate heeft, kan ze terugvechten. De strijd is nog onbeslist wanneer ze beiden worden aangevallen door een gewapende man. Noodgedwongen kiest ze de kant van de eerste overvaller, en samen gaan ze ervandoor. Deze Jack Dakota blijkt bedrogen te zijn, en het lijkt erop dat het allemaal draait om de schitterende diamant die M.J. van een vriendin heeft gekregen...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Kant en het rode jurkje

  • Recensie: Amanda

  • Snuffel door de zelfgemaakte boekenkast van Colinda

Zoek in artikelen