• onze waardering

One true loves - Taylor Jenkins Reid RECENSIE

Recensie: One true loves – Taylor Jenkins Reid

 

Na de vermissing van haar man Jesse had Emma niet verwacht ooit weer gelukkig te kunnen zijn. Toch vindt ze opnieuw de liefde in Sam en weet ze haar leven weer op te bouwen. Totdat Jesse na al die jaren gevonden wordt en haar belt dat hij naar haar terugkomt.

 

Het verhaal van One true loves heeft je al in zijn greep vanaf het lezen van de flaptekst. Dit lijkt een verhaal waarbij het bijna onmogelijk is om goed af te laten lopen. Bij de meeste verhalen heb je als lezer vanaf het begin wel een voorkeur voor met wie je hoopt dat de hoofdpersoon gaat eindigen maar bij One true loves is dit niet. Je kunt je heel gemakkelijk inleven in de verscheurdheid die Emma ervaart; kiezen voor haar jeugdliefde en man Jesse of voor haar nieuwe liefde Sam. De opbouw van het verhaal is erg prettig, het verhaal wordt verteld vanuit het heden met flashbacks naar het verleden waarin Emma Jesse leert kennen en ze hun leven samen opbouwen. Hierdoor leer je alle personages steeds beter kennen en is het heel gemakkelijk om met ze mee te leven.

 

Het is prettig om mee te lezen in de persoonlijke ontwikkeling die Emma doormaakt in haar leven. Hierdoor begrijp je de keuzes die ze maakt en kun je goed volgen waarom ze uiteindelijk op de plek belandt waar ze aan het einde van One true loves is. Ook al lijkt dit haaks te staan op haar jeugddromen. Het maakt ook dat je je gemakkelijk verbonden kunt voelen met haar. Veel mensen zullen herkennen dat je levensdoelen en dromen kunnen veranderen met het ouder worden en het meemaken van levensgebeurtenissen.

 

De schrijfstijl van Taylor Jenkins Reid is erg aangenaam. Ze weet je vanaf het begin in het verhaal van One true loves te trekken en je daar ook te houden. Door de uitgebreidheid waarmee ze haar personages, hun gedachten en hun omgeving omschrijft zie je het verhaal duidelijk voor je waardoor je er nog beter in komt. Doordat het zo gemakkelijk is om je in te leven in het verhaal van One true loves raakt het je ook gemakkelijker dus het is aan te raden de doos tissues bij de hand te houden om de nodige tranen weg te vegen.

 

One true loves is een echte aanrader voor elke feelgoodliefhebber en maakt nieuwsgierig naar de andere boeken van Taylor Jenkins Reid.

 

Recensie: One true loves – Taylor Jenkins Reid

One true loves

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Van bestsellerauteur Taylor Jenkins Reid verschijnt de Nederlandse vertaling van One true loves, over een jonge vrouw die lange tijd nadat haar man vermist is geraakt opnieuw verliefd wordt. Maar wat als hij na jaren weer terugkomt?

    De twintiger Emma Blair trouwt met haar middelbareschoolliefde Jesse. Ze leven het leven van hun dromen in Los Angeles, in alles ver verwijderd van hun ouders in Massachusetts. Maar op de dag dat ze één jaar getrouwd zijn, raakt Jesse vermist bij een helikopterongeluk boven de Stille Oceaan.

    Gebroken keert Emma terug naar haar ouders. Dan komt ze een vriend van vroeger tegen, Sam, en totaal onverwacht wordt ze weer verliefd. Dit lijkt haar tweede kans op geluk. Tot ze een telefoontje krijgt, van Jesse. Emma moet kiezen tussen een echtgenoot en een aanstaande, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • Lotte & Roos - de meisjes tegen de jongens - Marieke Smithuis

  • Recensie: Life is strange Life is strange before the storm | 2 hartjes

  • Recensie: Daag me uit

Zoek in artikelen