• onze waardering

Wrede leugens - Karen Rose RECENSIE

Recensie: Wrede leugens - Karen Rose

Sam Reeves staat in de figuurlijke spagaat als een van zijn patiënten, een pathologische leugenaar, laat doorschemeren dat hij meer weet over een aantal moordzaken die tot op heden nooit zijn opgelost: naar de politie gaan of het vertrouwen van zijn patiënt behouden? Uiteindelijk kiest Sam voor de eerste optie. Rechercheur Kit McKittrick stort zich op deze zaak, maar begint aan zichzelf te twijfelen. Alle pijlen lijken steeds weer naar Sam te wijzen; is deze man wel wie hij zegt dat hij is of mocht Kit op haar intuïtie vertrouwen?

San Diego is het nieuwe toneel waarop gruwelijkheden door rechercheurs van de hand van Karen Rose worden opgelost. En bereid je voor op gruweldaden! De thrillers van Karen Rose zijn allemaal te lezen als stand alone, hoewel sommige zich wel in dezelfde setting afspelen. Dat gaat dus voor Wrede leugens niet op, maar de lezer raakt al snel betrokken bij de nieuwe personages die op dit toneel schitteren. Kit, Baz, Navarro, Harlan, Sam… ze zijn allemaal menselijk en spreken de lezer aan. Wat wel terugkomt in Wrede leugens is de romantiek waar Karen Rose om bekend staat. Ze weet ook in dit verhaal precies de goede balans te vinden tussen romantiek en spanning: een monster combinatie!

Wrede leugens heeft een goede opbouw. Vanaf de allereerste bladzijde zit de lezer in dit verhaal en het boek tussentijds wegleggen is eigenlijk geen optie. De spanning is voelbaar en je moet als lezer jezelf soms echt even tegenhouden om niet stiekem op de laatste pagina’s te gluren. Toch zul je de ontknoping daar niet vinden, want ook het einde van Wrede leugens is goed opgebouwd. Na de ontknoping neemt Karen Rose de tijd om alle lege plekken in te vullen, stil te staan bij de karakterontwikkeling van – onze inmiddels favoriete – rechercheurs en een blik te werpen op de toekomst. Met dat laatste laat ze dan ook de deur voor een vervolg op een kier staan.

De goede opbouw van het verhaal zie je ook terug in de schrijfstijl van Karen Rose. Door strategisch te wisselen tussen formeel en informeel taalgebruik heeft de lezer in no time door wanneer de stemming omslaat of wanneer rechercheur Kit zich wat kwetsbaarder opstelt. Ook weet Karen Rose met de juiste opmerkingen tussen de regels door de lezer mee te nemen in de gedachtegang van Kit. Haar twijfel en onzekerheid worden op deze manier gedeeld leed met de lezer.

Wrede leugens is een boek dat je opeens uit hebt, omdat je het eigenlijk niet opzij kan leggen. Karen Rose weet de aandacht van de lezer vanaf de allereerste bladzijde vast te houden en niet meer los te laten. De personages in dit verhaal zijn tastbaar en menselijk, mede door de strategische schrijfstijl van deze bewonderingswaardige schrijfster. Hoewel van haar hand meerdere stand alones zijn verschenen, hoop je als lezer niets liever dan dat dit verhaal vol spanning en romantiek nog een staartje krijgt (of een hele reeks verhalen voortbrengt)!

Recensie: Wrede leugens - Karen Rose

 

 

Wrede leugens

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Rechercheur Kit McKittrick en psycholoog Sam Reeves moeten samenwerken om een van de dodelijkste seriemoordenaars te vinden waarmee San Diego ooit te maken heeft gehad.

    Rechercheur Kit McKittrick start een onderzoek na een melding van psycholoog Sam Reeves over een van zijn patiënten die details heeft onthuld over een reeks onopgeloste moorden. Ze is vastbesloten deze cold case op te lossen, maar ondertussen is ook Sam in deze zaak gedoken. Kit en Sam botsen herhaaldelijk in hun afzonderlijke onderzoeken, maar worden gedwongen samen te werken om een van de dodelijkste seriemoordenaars te vinden waarmee San Diego ooit te maken heeft gehad.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Er komt een nieuwe Baywatch-film!

  • Boekenweekgeschenk 2019 wordt geschreven door Jan Siebelink

  • Column: Lach niet naar het vogeltje

Zoek in artikelen