• onze waardering

Undercover - Clare Clark RECENSIE

Recensie: Undercover - Clare Clark

Tess en Mila hebben het prima samen. Mila gaat naar school en heeft vriendinnen, Tess heeft een baan op de school van Mila. Alles loopt prima totdat het overlijden van een oude vriendin hun leven op de schop gooit. Mila is steeds nieuwsgieriger naar haar vader en Tess weet niet wat ze daarover kan vertellen. Wanneer moeder en dochter samenkomen gaan ze samen op zoek naar antwoorden. 

Clare Clark heeft het verhaal van Undercover vanuit drie perspectieven geschreven. Het grootste deel van het verhaal lezen we mee met de perspectieven van Tess en Mila. Halverwege komt daar het perspectief van een man bij. Al snel heb je als lezer door om wie dit dan zou moeten gaan. Het begin van het verhaal is niet vlot en bestaat uit veel flashbacks. Dankzij de flashbacks krijg je als lezer duidelijkheid over het verleden, toen Tess zwanger werd van Mila. Dit maakt wel dat het verhaal langzaam op gang komt. De samenvatting op de achterflap komt vooral overeen met de flashbacks en niet echt met het verhaal in het heden.  

Undercover is gecategoriseerd als een literaire thriller. Dit betekent dat de nadruk van het verhaal niet op actie en spanning ligt maar meer op betrokkenheid bij de gedachten en emoties van de personages. Deze kenmerken zijn zeker terug te vinden in Undercover. Het is geen spannend verhaal met veel actie wat je als lezer niet meer weg kunt leggen. Je krijgt veel informatie over de personages, hun leven en emoties bij verschillende zaken. Dit zorgt ervoor dat je als lezer betrokken bent bij de personages. 

Het interessante aan dit verhaal is dat Undercover gebaseerd is op de geruchtmakende zaak rondom Mark Kennedy. Hij was een Britse politieman die daadwerkelijk infiltreerde in milieubewegingen. Mark Kennedy en Dave, politieagent in Undercover, hebben veel overeenkomsten. Mark Kennedy zou lijden aan een versie van het Stockholm-syndroom, dit is ook terug te zien aan Dave in het verhaal. Clare Clark heeft dit op een goede manier vast weten te leggen. 

Al met al is Undercover, geschreven door Clare Clark, een prima verhaal om te lezen. Het is geen spannend verhaal maar de focus ligt meer bij de personages en hun emoties. Als je een spannend verhaal verwacht, kan dat wat tegenvallen, maar het verhaal op zichzelf is interessant om te lezen. Om deze redenen krijgt het verhaal drie hartjes.

Recensie: Undercover - Clare Clark

Undercover

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Tess valt als een blok voor een van de demonstranten van de groep milieuactivisten waartoe ze behoort. Ze is nog nooit zo gelukkig geweest. Maar wanneer hij plotseling verdwijnt en haar zwanger achterlaat, is ze gebroken. Langzaam bouwt ze een leven voor zichzelf en haar dochter Mia op. Naarmate Mia’s dertiende verjaardag nadert, begint zij steeds meer vragen te stellen over activisme, over haar familie, over haar vader. Vragen die Tess niet kan beantwoorden. De vondst van een brief zorgt ervoor dat de schokkende waarheid boven water komt…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Goede nieuwe boeken onder een tientje

  • Recensie: Een van ons liegt

  • Alles wat een vrouw moet weten, weet ze al

Zoek in artikelen